Хроника Миодраг Лекић: Концентрациона влада могућа, разговори о подели ресора тек предстоје

0
миодраг лекић

миодраг лекић(фото:ИН4С)

Миодраг Лекић,кандидат парламентарне већине за новог премијера очекује да ће председник државе Мило Ђукановић потписати усвојене измене Закона о предсједнику што би му отворило пут да формира Владу.

“Ја очекујем да се направи заокрет ка озбиљности, ка одговорности, ка општем интересу, блокада земље није општи интерес. Сачекаћемо наредних неколико дана, да видимо, свако ће преузети одговорност”, рекао је Лекић за ТВ Вијести.

Лекић је спреман да преузме одговорност коју му је намијенила парламентарна већина, иако не жели да лицитира када би то могло бити.

“Ви сте видјели да је на неком од тих колегијума предсједника клубова била покренута и идеја широког консензуса у смислу концентрационе владе, то је такође исто могуће, ту су из парламентарне већине такође били отворени, да се и о томе разговара, опет је ДПС и то нешто сумњичио, није био за ту солуцију”, објашњава Лекић.

Иако се још у септембру начелно говорило о подели ресора у новој Влади између УРЕ и СНП-а с једне, и ДФ-а и Демократа с друге стране, разговори тек предстоје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поруке европских парламентараца и одгађање ПОСП-а због усвајања закона, лидер Демоса види као проблематичне.

Он тражи да председница Скупштине објави допис Владимира Билчика и објашњење да ли је то његов или став Европског парламента.

“Ја не желим да спекулишем, да некога оптужујем, али ако нам јаве да је неко тијело Европског парламента сјело, анализирало, одлучило, нека нам то јаве па ћемо то сагледавати. Фрапантно је, ја сам шокиран да се ове неозбиљности на домаћем терену могу евентуално ширити на тако значајне институције као што су европске”, рекао је Лекић.

Прочитајте још:  Напредњачка скупштина ex post facto потврђује Вучићево иживљавање над уставним и правним поретком Србије!
Амбасадор Француске у Црној Гори Кристијан Тимоније јуче је за Телевизију Вијести изјавио како не сумња да ће легитимитет нове Владе бити споран.

Лекић каже, уважава ставове међународних фактора, али не прихвата политику “овдје присутне политичке групације која са аутоколонијалном свијешћу комуницира са међународним факторима”.

“Да сарађујемо, да будемо савезници, поштујемо уговоре, тежимо стандардима, али пријетње, парламенту који већином треба нешто да одлучи то је апсолутно неприхватљиво. Ја мислим да је та изјава његова била у хипотетичком смислу и мислим да не стоји”.

Лекић на мандат за састав нове Владе чека од краја септембра.

Тада му га Ђукановић није дао, што је довело до продубљивања политичке кризе у земљи.

Вијести

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *