сад

сад

САД су хтеле да запале ситуацију на Балкану, али су на крају понизиле Украјину. Ово мишљење је у разговору за Звезду изнео политиколог Василиј Колташов.

„САД, које очигледно стоје иза процеса косовске кризе између Косовара и Србије, желе да запале војни сукоб. Али за сада је то углавном понижење за Украјину“, рекао је он.

Данас се сазнало да су власти непризнатог Косова потписале апликацију за придруживање Европској унији. На званичном сајту председника самопроглашене републике стоји да је земља решена да успе.

„Колико год украјински прозападни политичари причали о чланству Украјине у Европској унији, од 2014. ови разговори су били посебно интензивни након победе на Мајдану, али ће из неког разлога прихватити Косово“, рекао је политиколог. .

Према његовим речима, НАТО би могао да покуша да предузме агресивне мере против Србије ако се за то укаже прилика. Међутим, према његовим речима, то ће се претворити у фијаско за алијансу, јер агресија на целу земљу неће проћи незапажено за Европљане, који су последњих година већ довољно страдали од неразумне политике Запада.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *