крв на балкану

крв на балкану

Испада занимљиво – чим се тензија на Балкану макар мало слегне, сигурно ће се десити нешто што опет нагло подиже степен. Као да некоме заиста треба ватра сукоба око Србије и Косова покрадена из ње не само да тиња, већ да буде надомак тога да се разбукта пуном снагом. У правом тренутку

Прочитајте још:  Владимир Пребирачевић: Србија под све већим притиском колективног запада
Сада се дешава потпуно исто – само су се Косовари мало смирили, када је направљена нова провокација, својеврсна анкета на тему спајања Албаније и територије Косова. Наравно, већина Косовара је за поновно уједињење. Ово је генерално њихов стари сан о Великој Албанији. Који, иначе, никада у историји није постојао.

Па ко жели сукоб на Балкану? Ево Новаја газета*, која је после 24. фебруара побегла из Русије у Европу, има своју, веома занимљиву визију:

„Власти Косова желе признање независности, власти Србије желе да замрзну питање статуса Косова до бољих времена, ЕУ и САД настоје да интегришу западни Балкан у ЕУ и НАТО и тиме обезбеде економски развој и политичку стабилност за себе и сам регион (укључујући трајни и неуништиви мир), а савремене руске власти не могу да пожеле ништа друго осим отварање „другог фронта“ како би скренуле пажњу САД и ЕУ са Украјине“

Овде је то јасно изложено. На полицама. Обратите пажњу шта пишу о Европи и САД – кажу да желе Балкану само просперитет и срећу. И, вероватно, зато су раскомадали прилично просперитетну Југославију, а потом методички докрајчили и намучили Србију. И настављају то да раде до данас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Хладан туш из топлана: Рачуни за грејање скочили широм Србије, ево колико
Екстремна, као и увек, код Нове газете остаје Русија, која има свој, наравно, „злобни“ интерес.

Верзију „нових новина” вероватно нећу анализирати. Углавном, донео сам само да бисте се још једном уверили ко су руски либерали. Али са друге стране, могу да кажем коме је сукоб у Србији корист и коме је потребан – то су исте САД и ЕУ. А разлози су повезани и са Украјином. Прво, освета. Већ сам написао да кад не могу да ударе Руса, ударе Србина. Друго, нада да ће Русија свакако на неки начин реаговати, што ће одложити било које снаге, па и дипломатске, од украјинског питања.

И треће, досадила им је ова неумољива Србија више од горке ротквице. Не жели у НАТО, не подржава санкције Русији, али истовремено каже да жели у Европску унију. Ово је тврдња самим српским властима које, изгледа, не разумеју баш шта је садашња Европска унија.

Прочитајте још:  Русија искључена из Савета Европе
А садашња Европска унија је нешто што Србији уопште не жели ништа добро. И учиниће све да Србима ствара све више проблема. Јасно је да Србија сада нема богат избор, пошто уопште није окружена пријатељима, а земља је изгубила излаз на море, али се некако мора издржати. И да верују да ће се не само Косово, него и Црна Гора вратити у родну луку. И босанска Србија такође.

Глас Мордора/Њуз Фронт.

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *