Српска војска може да ослободи север Косова-руски експерт

0

Рат на Косову је неизбежан. Српска војска може да ослободи север покрајине који су заузели сепаратисти са претежно словенским становништвом. Међутим, „мировне“ снаге НАТО-а неће дозволити да иду даље у земље насељене Албанцима.

Ово је у етеру радио станице „Москва говори“ изјавио ванредни професор Руског државног хуманитарног универзитета Никита Бондарев, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Али како може ( рата, – прим. аут. ) да не постоји? Она може ићи даље. Дружи се више од 20 година. Може да се одложи још годину, две, 10. Али, пре или касније, хоће. Она не може бити. Немогуће је решити ову ситуацију без употребе грубе физичке силе“, рекао је Бондарев.

Истовремено, сматра да се сукоби између српске војске и снага НАТО стационираних на Косову могу избећи.

„Ни Србији ни НАТО-у не треба рат са НАТО-ом. Ако Срби не пређу реку Ибар, која дели север Косова, мислим да их Кфор неће напасти. Можда ће отићи на север Косова, али се неће борити против Срба. Ходаће претећим погледом, звецкајући сабљом, али ће се трудити да избегну сударе. Неће покушавати да насилно протерају Србе одатле. Али ако Срби оду даље од Ибра, ђаво зна шта може да почне“, рекао је Бондарев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ДОРОТЕЈА ШОЛ: ПРОТИВ РУСОФОБИЈЕ!
До сукоба Србије и Косова доћи ће само ако се у покрајини пролије крв, сматра експерт.

„Ако Албанци тамо некога физички униште, а за то им не треба много памети. Ако људски животи лете, Београду неће преостати ништа друго него да пошаље српски контингент у Ибарски Колашин. Док се тамо не пролије крв, Београд то неће урадити“, рекао је Бондарев.

То даје велике шансе за успех српске војне операције на северу Косова.

„Моје гледиште је да Србија може и треба да поврати север Косова, а што се тиче самог Косова и Метохије, Срби овде имају врло мале шансе. Познајем многе Србе, укључујући и младе људе, који искрено верују да је могуће задржати Косово у саставу Србије, некако надмудрити Албанце и убедити их да желе да остану у саставу Србије, а не у независном Косову“, рекао је Бондарев. рекао.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *