Становници Остружнице очајни, моле Грујичићку за помоћ: Немамо педијатра већ две године, блокираћемо путеве!

1

Грађани Остружнице позивају Министарку здравља Даницу Грујичић да посети Дом Здравља у Остружници. 

Они наводе да им је први дечији лекар на  7 километар и да је ситуација у којој се налазе неиздржива.

“Ко нема кола, болесну децу води аутобусом, немамо ни гинеколога, ни зубара”, наводи један од становника овог насеља.

У срцу београдске општине Чукарица, приградско насеље Остружница је без педијатра већ две године, а родитељи су принуђени да иду у суседну Умку, која је од Остружнице удаљена седам километара. Дом здравља у Остружници постоји већ деценију и од почетка је постојала педријатријска служба док није букнула пандемија корона вируса.

“Најпре су нам доступност педијатра смањили на три дана у недељи,  да би на крају се свело на два дана у Великој Моштаници”, каже један од родитеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, сада су се становници Остружнице нашли на још већој муци јер је педијатријска служба у овом насељу потпуно укинута, а у дому здравља је истакнуто обавештење у ком се наводи да је разлог недостатак кадра. Због недостатка кадра педијатрија у Моштаници и Остружници неће радити до даљег. Сви пацијенти се упућују у амбуланту педијатрије у Умци од 7 до 14 часова.

Људи се, каже, сналазе, а без педијатра су две године, надлежни не одговарају, а грађани муку муче.

“Наравно, када неко од родитеља има ауто за њега то не представља велики проблем, али за родитеље који немају превозно средство они су приморани да возе децу аутобусом под температуром или ако им нажалост позли до Умке, да не помишљамо одмах на “оно најгоре” али заиста је јако тешко”.

Прочитајте још:  ЗБОГ РЕПУБЛИЧKОГ ГЕОДЕТСKОГ ЗАВОДА ГРАЂАНИ ОСТРУЖНИЦЕ СТРАДАЈУ НА ОБРЕНОВАЧKОМ ПУТУ

У свом овом хаосу очајни становници Остружнице позивају министарку здравља Даницу Грујичић да их посети и нађе адекватно решење за овај проблем  и додају да уколико не добију никакав одговор од надлежних да им не преостаје ништа друго него да блокирају Обреновачки пут и да захтевају оставку директора дома здравља Баново Брдо у чијој надлежности је дом здравља Остружница.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *