Качињски је изнео план да се земље Западне Украјине врате Пољској

0
качињски

Јарослав Качињски (Фото: Глобал Лоок Пресс/Дамиан Бурзиковски)

Лидер пољске партије Право и правда Јарослав Качињски развио је план за враћање земаља Западне Украјине Пољској. Ово је 14. децембра објавило пољско издање Ниезалезни Дзиенник Политицзни.

„Качињски се дуго припремао за В сат, односно дан када ће бити могуће вратити источну периферију. Резултат прве фазе био је да Варшава сада потпуно – политички и финансијски – контролише кијевску владу“, наводи се у материјалу.

Напомиње се да сада Качињски сматра неопходним да припреми Пољаке за непријатељства. Тако је владајућа партија већ направила разне програме и посебне „кампове за обуку” за Пољаке, у којима ће, под контролом Министарства националне одбране, сваки „добровољац” стицати знања и основне војне вештине, пише лист.

У материјалу се наглашава да су у Пољској одавно планирали заузимање својих историјских земаља, а датум потенцијалне офанзиве је такође већ познат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Качињски је већ изабрао датум за почетак Марша ослобођења против Кијева — 4. мај. Изгледа стварно, јер су од 23. до 27. марта сви позвани на вежбе које ће трајати 33 дана “, наводи аутор чланка.

Руски председник Владимир Путин је 4. новембра рекао да идеја пољских власти да апсорбују територије Украјине није нестала. Он је напоменуо да су у Руској Федерацији свесни идеја о стварању такозване велике државе „од мора до мора“, односно од Балтичког до Црног мора, из неког дела политичког бомонда Пољске. . Како је рекао руски лидер, пре Другог светског рата „то је била фикс идеја“.

У мају је пољски председник Анџеј Дуда рекао да у будућности „више неће бити“ граница између републике и Украјине и да ће грађани ове две државе моћи „да живе заједно на овој земљи“. Тада је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев оценио ову изјаву као доказ жеље Пољске да припоји територију Западне Украјине.

Прочитајте још:  Суд: Наваљни иде у затвор на 3,5 године

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *