БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Напустио сам конгрес СПС због Ципрасових оптужби на рачун Русије

0
Боцан-Харченко

руски амбасадор Александар Боцан-Харченко(фото:НСПМ)

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко објавио је да је напустио данашњи конгрес СПС због приказивања видео-поруке опозиционог грчког политичара и бившег премијера Алексиса Ципраса, у којој су, како је навео, изнете неосноване и лажне оптужбе на рачун Русије.

Украјинске власти су наводно покушале да убију генерала Валерија Герасимова, начелника генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, пише Њујорк тајмс (НТ).

Према писању НТ, Кијев је наводно извео напад у тренутку када се Герасимов налазио на првој линији фронта, преноси ТАС и додаје да се у извештају америчког листа не помињу ни датум напада, нити било какве друге информације.

У тексту НТ се подсећа да је Вашингтон био против таквих планова власти у Кијеву због забринутости да би покушај убиства Герасимова могао довести до ескалације, преноси Танјуг.

Америчка страна је прећутала Украјинцима информације о кретању руског генерала и тражила од Украјине да обустави напад, наводи Њујорк тајмс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *