Џељаљ Свећља: Протест на Јарињу је српско-руски хибридни рат против Косова.

0
јариње

јариње

Џељаљ Свећља,такозвани министар унутрашњих послова “Косова”протест на Јарињу окарактерисао је као „епизоду високог нивоа српско-руског хибридног рата против Републике Косово“.

„Исти недржавни актери, које су користили и београдски и московски режим, које је представљао Дамњан Кнежевић учени су да провале кроз овај гранични прелаз“, тврди Џељаљ Свећља.

Наводи да су на Косово последњих дана ушли, како описује, и други државни и недржавни актери ове две земље, који су још увек ту.

Свећља њих описује као „једине снаге“ које су од Другог светског рата, „распламсале ратове у Европи“.

„Маскирани и забарикадирани наоружани људи на улицама, уз подршку руског шпијунског центра који се налази у Нишу, у Србији, покушавају да поткопају наш суверенитет, подстичући агресивне провокације како би скренули пажњу са агресије у Украјини, где, како се види, Путин губи рат. Наставићемо да разоткривамо руско-српску намеру, инсистирајући да ни на који начин не подлегнемо великој обмани коју Србија и Русија покушавају да учине делом европске цивилизације“, поручио је Свећља, преноси КоССев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија се задужила милијарду евра дванаестогодишњом обвезницом
Свећља осим овог посла, како сам каже, има још један: Да увери све грађане да је Косовска полиција способна и има „све потребне капацитете да се носи са овим криминалним структурама“.

„И да ми вршимо све неопходне процене на најефикаснији начин и у право време за то“, навео је Свећља.

„Наша једина сврха је да обезбедимо безбедно окружење за све грађане без разлике, да обезбедимо слободно кретање за све и да се боримо против криминалних група без разлике, за добробит свих грађана и у одбрану територијалног интегритета и суверенитета наше републике“, додао је.

Око 200 Срба данас је под вођством десно орјентисаних активистичких група и појединаца дошло на Јариње, у намери да одблокирају овај прелаз, али и војницима Кфора уруче захтев да немају шта ту да траже и да се ради о територији Србије.

Прочитајте још:  Вучић: Западне земље теже тоталној милитаризацији
Ни у једној од ових намера нису успели, а прва препрека на коју су наишли био је кордон српског МУП-а који им до краја протеста није дозволио да дођу на прелаз.

Са друге стране су се распоредиле америчке јединице Кфора, развукавши и бодљикаву жицу.

(КоССев)

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *