Марко Јакшић: Пропаганда усмерена против Срба на КиМ

0

Марко Јакшић (Фото: Медија центар)

Марко Јакшић (млађи) обратио се јавности на Твитеру поводом пласирања лажних вести босанског портала Istraga.ba (који преноси лист „Данас“) о наводним „наоружаним особама на барикадама са оружјем из пакета Руско-српског хуманитарног центра из Ниша“, преноси НСПМ.

„Твитер налог који се бави пропагандом усмереном против Срба са Севера #Kosovo. На овом намештеном снимку су исти они Албанци (специјална полиција) који су скоро уз пуцње неспретно викали ”Косово је Србија, Крим је Русија”. Осим лоше режије низ нелогичности на снимку су:

1. Крајње лева аутоматска пушка типа Калашњиков, односно кинеска копија исте Тип-56 која се од домаћег М-70 разликује по фиксном бајонету (као са Паповке) а који је масовно користила ОВК, јер су исти 1997. током кризе у Албанији покрадени из њихових магацина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

2. Аутоматска пушка крајње десно, кратко је у кадру али довољно је за уочити кључну разлику између домаће М-70Б/Б1 која за разлику од ове на снимку има пластични црни рукохват. Реч је о иностраној пушци (кинеској) које данас користи косовска полиција а некада је користила ОВК.

3. Све барикаде које су Срби са Севера Косова се налазе на асфалтираним путевима, а не на неком пољу/ливади на којем је овај снимак и настао, уз то да је нпр. Рударе густо насељено место. 4. Како је неко видео ознаке на пакетима и да су из руско-српског хум. центра ево не знам.

Прочитајте још:  Тајна Младићевог прстена
4.„Очигледна намера аутора и ових снимка, који се у цивилу и наоружани по Северу возе у црном голфу, сивом Аудију А-6 и још неким возилма на којима мењају српске таблице КМ, РА, СД, ВА, БГ је да оклеветају Србе и представе их екстремима и продуженом руком Москве, што свакако нису“, закључује Марко Јакшић

НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *