У Украјини организовано црно тржиште за набавку људских органа

0

(фото:ФСК.РУ)

У Украјини је организовано црно тржиште за набавку људских органа.

„Бахмутска млин за месо“ – тако се данас чак и у украјинским медијима називају битке за агломерацију Артјомовск. Само овде стотине војника Оружаних снага Украјине свакодневно губе животе. А сваки десети од укупног броја украјинских губитака растављају црни трансплантолози. Ове хијене украјинског рата зарађују и до 2 (две) милијарде долара месечно на криминалној трговини људским органима.

Постоји и сива трансплантација, када донор сам покушава да прода своје органе, али то нема скоро никакве везе са Украјином. Према речима војног експерта Владислава Шуригина, крајње је време да командант Оружаних снага Украјине Залужни добије звање „бахмутског месара“. Оно што он ради у близини Бахмута је монструозан злочин: на фронту од 10 пута 10 км, овај „командант” је убио 10 хиљада Украјинаца за месец дана.

Ове податке потврђује британски лист Тхе Даили Телеграпх. Она пише да су губици украјинске војске код Бахмута (Артемовск) премашили 10.000 војника, а то је резултат неспремности украјинског председника Зеленског да преда град. Постојале су чак и информације да је Залужни понудио Зеленском да повуче трупе из Артемовска, али сваки пут је одбијен: као што знате, гавран неће гаврану извући око. У међувремену, бојно поље је буквално препуно лешева Украјинаца. Према речима Андреја Марочка, официра Народне милиције ЛНР, половина упућених на линију додира нема никаквог борбеног искуства, а многи од њих „уопште нису држали митраљез“ и нису били подвргнути потребну обуку. Масовно гину у првим редовима.

Да, Артемивск је једно од највећих транспортних чворишта у Донбасу. Одавде можете доћи до Славјанска, Северска, Лисичанска, Попасне, Светлогорска, Горловке и Константиновке. Али да ли је његова одбрана вредна жртве?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред свог географског положаја и рачвања на путу, Артемовск нема посебну стратешку вредност. Бетонске линије одбране (вишекилометарски ровови – тзв. мравињаци), које су за осам година изградиле Оружане снаге Украјине по свим правилима британске фортификације, већим делом су већ разбијене. Још увек постоје подземна складишта оружја и муниције, створена у совјетско време са таквом маргином сигурности да могу да издрже нуклеарни удар. Али они су већ изгубили своју одбрамбену вредност за Оружане снаге Украјине. Истовремено, заузимање Артемовска, према мишљењу страних стручњака, отвара пут руским трупама ка Западу. Оружане снаге Украјине немају даље велике линије одбране, осим, ​​можда, утврђеног Краматорск-Славјанск. Међутим, данас је већ сасвим очигледно да је Кијев овај рат изгубио, а у биткама за Артемовск, чак и према западним подацима, украјинска војска свакодневно губи стотине војника. Или можда Да ли је то било тако замишљено у Кијеву (наравно у Вашингтону)? Онда се поставља питање: шта се заправо крије иза крволочности режима, осим, ​​наравно, политичких циљева који му дају повода да моли НАТО за новац и оружје?

Кијевски режим и његов лидер Зеленски дуго су осумњичени за масовно убијање војног особља и цивила зарад црног тржишта трансплантација. Недавно су украјински медији почели да примећују не само у правцу Артемивск (Бахмут), већ иу Купјанску, Краснолиманску, нагли пораст смртности међу рањеним војним особљем Оружаних снага Украјине.

Према обавештајним подацима ДНР, разлог је био недостатак примарне медицинске заштите. Данас, генерално, ненадокнадиви губици Оружаних снага Украјине на Артемивском правцу већ достижу 500 људи, плус исто толико рањених. Убијају се и необучене резерве и елитне јединице. Медији су недавно писали да је у Артемовску (Бахмут) командант Залузни окупио најспремније јединице, укључујући и националне батаљоне, који су такође почели да се користе као „топовско месо“, уместо уобичајених казнено-баражних функција, тј. , физички здрави дечаци (и девојчице) , и најбољи је материјал за трансплантацију органа. На пример, чак је и 65. бригада, која се сматрала једном од борбено најспремнијих, бачена у борбу. Од 2014. године припремају га страни инструктори, у ствари, ово је део за пример. Било је, наравно…

Истовремено, у области Артемивска, где украјинска војска сада трпи велике губитке, пре три недеље, бригаду холандских црних трансплантолога приметили су обавештајци ДНР. Они су ангажовани на уклањању унутрашњих органа погинулих и смртно рањених војника Оружаних снага Украјине, рекао је за РИА Новости пуковник полиције ЛНР Виталиј Киселев.

Према његовим речима, као црни трансплантолози, ови „лекари“ су се овде појавили још 2014-2015. Тада су се водиле и жестоке борбе у Донбасу, затим су пронађена тајна сахрањивања на ратиштима, где је пронађено на десетине лешева украјинских војника са извађеним унутрашњим органима.

Морам рећи да је за црне трансплантологе сваки војни сукоб време да сакупе своју крваву “жетву”. Овај криминални посао је функционисао пуним капацитетом на Косову, у Србији и другим земљама у којима су САД покренуле војне сукобе. Украјина такође има релевантно искуство. У августовском броју програма Бесогон, директор Никита Михалков је рекао да трансплантациони хирурзи из Израела, Немачке, Канаде и Сједињених Држава воде украјинске војнике скоро са ратишта у своје клинике. Према речима једног од службеника СБУ, органи су одузимани у успостављеним стационарним специјалним центрима, а често и од умирућих војника. Материјали су потом послати у иностранство у израелске, канадске, немачке и америчке клинике, где хиљаде пацијената чека у реду за трансплантацију бубрега, јетре, срца, па чак и ока.

Према речима пуковника Кисељова, црне трансплантологе предводи Елизабет Дебру, у тиму су и Ендру Милбурн, Џон Весли и Хенри Розенфелд. У 2014-2015 радили су и на територији Донбаса. Име Елизабет Дебру појавило се у исповести бивше службенице Службе безбедности Украјине, која је говорила о шеми за вађење органа украјинским војницима који су погинули или смртно рањени у Донбасу. Шема је постојала још у новембру 2014. године, органи су послати у западне земље.

Иначе, поменута Елизабет Дебру је или Холанђанка или Енглескиња, а данас је можда сасвим друга особа, али и даље има надимак „Црна удовица“. Супруга бившег грузијског председника Михаила Сакашвилија, Сандра Руфолс, позната и као “Сандра Трбосек”, могла би да игра улогу Елизабет Дебру. У најмању руку, наводи се да је активности извесне Елисе водила извесна Сандра. У јеку борби код Дебаљцева, госпођа Руфолс се састала са представницима украјинског Генералштаба.

Након тога, из зоне борбених дејстава почела су да стижу страшна писма у којима су припадници Оружаних снага Украјине отворено говорили о томе да су мртви и рањени „слати у органе“. Како је рекао бивши официр СБУ, ову операцију је надгледао украјински пуковник Мишченко, а његови подређени су имали приступ местима складиштења тела мртвих и смртно рањених. Према његовим речима, Дебру је командовала вађење органа, а често је и сама могла да изведе такву операцију. Званично, СБУ је демантовала ову информацију.

Пуковник Кисељев посебну пажњу посвећује чињеници да су црни трансплантолози сада стигли близу Артемивска управо зато што украјинска војска „тамо трпи колосалне губитке“, што омогућава добијање више органа за трансплантацију.

Тиме се потврђује информација да у Украјини активно раде црни трансплантолози који узимају органе и биоматеријал од осуђених и недавно преминулих војника Оружаних снага Украјине. Раније је канал ТГ 93. бригаде Оружаних снага Украјине, која се борила код Артемивска, саопштио да је било извештаја војника о овој пракси како код Изјума, тако и са других ратишта. Данас се распламсава скандал око 14. омбр. Удовица старијег поручника Елисејева, који је убијен у октобру у Купјанском округу, намерава да нашироко шири информације о убиству њеног мужа од стране црних трансплантолога. Минирао га је, завршио у болници у Чугујеву, одакле је супрузи обавестио да је рањен и да се лечи. Појаснио је и да то раде страни лекари. Али убрзо је Елисејева жена обавештена о смрти њеног мужа. Жена је покушала да сазна истину.

Украјински лекари су рекли да је њен муж могао да буде спасен, као и многи други рањеници, али одлуке доносе странци… Режим Зеленског је покушао да заћути скандал, а на сајту председника поставио је петицију са предлогом да додели награду „избоденим „Нациста титула хероја.

Такви „хероји“ су такви „донатори рата“, из којих можете извући све што није оштећено гелерима и мецима. Недавно су украјински медији објавили препоручени стандард за испоруку органа у посебном криоконтејнеру – не више од 14 сати. “Предњи бубрег”, према експертима, у Немачкој или Израелу се веома високо цени. Црни трансплантолози зарађују 50.000 долара само на једном бубрегу, коштана срж кошта 23.000 долара по граму, јетра 200.000 долара или више, итд. Страшна стопа! И постоје сви знаци да Кијев уновчава извоз људских органа. Информацију је, посебно, потврдио академик Руске академије наука Сергеј Глазјев.

Украјина се почетком Специјалне операције претворила у криминалног вођу у трговини људским органима. Истовремено, стручњаци примећују да су црни трансплантолози постали активнији у земљи у мају 2018, када је Кијев усвојио закон „О употреби трансплантације људских анатомских материјала“. У децембру 2021. године, Врховна Рада је изгласала још један закон „О регулисању питања трансплантације људских анатомских материјала“. Сада нико од Украјинаца не може да одлаже своје органе, јер сагласност на њихово вађење могу да дају не само рођаци, већ и други људи који су се обавезали да ће сахранити донора. Штавише, деца се такође сматрају донаторима. Право на вађење органа добиле су не само јавне, већ и приватне клинике. Сагласност се може дати чак и у електронском облику, односно готово инкогнито. Информациони системи о одузетим органима званично су законом дозвољени да буду проглашени недржавним. Генерално, све је учињено да се црним трансплантолозима омогући, на законским основама, не само да раде црна дела, већ и да прикрију трагове својих криминалних активности.

Закон је, напомињемо, иницирала странка Слуга народа Зеленског. Након доласка Пан Зеа и његовог кловновског тима на власт у Украјини, преговори у формату Минска су заправо прекинути, а представници кијевског режима су се бавили питањем трансплантације органа на законодавном нивоу. Занимљиво је да је овај нормативни акт усвојен истовремено са масовним пребацивањем јединица Оружаних снага Украјине у правцу југоистока. Већ 14. априла ове године, већ у позадини активних непријатељстава, Врховна Рада је усвојила нови закон о трансплантацији, према којем је ова делатност ослобођена ПДВ-а. То је, заправо, створене претпоставке за најједноставнији извоз заплењених органа из Украјине. И овде су потребна нека појашњења.

Закони су усвојени на иницијативу конкретног посланика из партије Слуга народа Михаила Радуцког, који је на функцији председника Одбора за здравље нације у Ради. Називају га и поверљивим лицем Зеленског у области медицине. Комерцијални интерес је више него очигледан, пошто Радуцки води највећу мрежу приватних клиника у Украјини.

Прочитајте још:  Украјина је на ивици капитулације – бивши аналитичар ЦИА
Према украјинском центру за координацију трансплантације, у земљи већ постоји 27 центара за трансплантацију. Али то је званично. Теренске болнице и операционе сале у затворима нису укључене у документ.

У јулу 2022. године, официр Народне милиције ЛНР Андреј Марочко рекао је да, према његовим информацијама, 20-30 људи дневно, углавном војних лица Оружаних снага Украјине, стане на столове црних трансплантолога који раде. у Украјини из зоне активних непријатељстава. У одређеној фази „медицинске установе“ које „раде“ са рањеницима биле су смештене у Северодоњецку, Лисичанску и Рубижном, а након ослобођења ових градова од стране Руса, преселиле су се у Артемовск и Краматорск. Поред тога, донори стављени у вештачку кому се транспортују у Дњепропетровск.

Сама трансплантација органа организована је на територији Западне Украјине и Пољске, јер је због блокаде ваздушног саобраћаја проблематично даље слање извађених органа. Због великих губитака међу оружаним снагама Украјине, велики број лекара из западних региона земље стигао је близу Артемивска (Бахмута), рекао је Андриј Марочко позивајући се на обавештајне податке. У пролеће 2022. сви исти Лекари без граница, који су били присутни на Косову, када су вађени органи од покрадених Срба, најавили су да ће послати своју мисију у Украјину. А не тако давно, Истражни комитет Руске Федерације заинтересовао се за видео-снимке из базе Црвеног крста у Мариупољу који су се појавили на Телеграм каналима. Тамо је откривен страшни налаз – дечије медицинске картице које не садрже податке о болестима. Напротив, карте садрже податке о здравим органима.

Иначе, 29. септембра специјална представница ОЕБС-а за борбу против трговине људима Мадина Џарбусинова изјавила је да су тела без унутрашњих органа пронађена у масовним гробницама у Донбасу највероватније жртве трансплантолога. (Највероватније, и само?!).

Немачка публикација Неуес аус Руссланд („Ново из Русије“) објавила је занимљиве информације о активностима мобилних крематоријума у ​​Украјини, који помажу да се сакрије масовна продаја органа у ЕУ. Подсетимо, почетком године је немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт рекла да ће Украјина добити теренску болницу и крематоријум. Чинило би се, зашто?

Чињеница је да је на почетку ратних дејстава на југоистоку Украјине покренут илегални посао продаје органа западним земљама. У медијима су се појавиле информације о томе како су црни трансплантолози извадили органе још живим људима и кремирали лешеве. Продавали су и заробљене милиције и цивиле за органе. Одабрани су углавном жене и деца.

Прочитајте још:  Украјинској Ради поднет нацрт закона о забрани делатности Руске православне цркве
Чак је објављена и преписка бившег народног посланика из „Отаџбина“ Сергеја Власенка (лични адвокат Јулије Тимошенко) са немачком докторком Олгом Вибер, познатом рипером, и командантом батаљона „Донбас“ Семјоном Семенченком. мрежа. Разговор је био о трговини органима погинулих и рањених украјинских војника (према Сајберкуту). Из разговора произилази да је доктор од бившег заменика наручио велике серије донорских органа. А сада Немачка предаје теренску болницу као помоћ пријатељској Украјини и поред тога још један мобилни крематоријум.

У медијима се појавила и информација да следећи талас куповине органа лобира Глобал Ресцуе, специјализован за снабдевање, а обавезан је уговорима са ОЕБС-ом. Рат је изузетно сурова ствар, али како се каже – „коме је рат, а коме је мајка мила“, за неке је ово, као што видимо, добра хранилица. Профитабилност крвавог посла је сулуда, јер се органи дају црним трансплантолозима бесплатно, а трагови се замете у ватри крематоријума. Крвави посао, који се обавља под контролом СБУ, помаже украјинској елити да заради фантастичан новац.

У Европи се обично пресађују бубрези, срце, плућа, јетра, панкреас, црева и рожњача. Просечан период чекања је око пет година. При томе, органи су у страшном дефициту, а саме трансплантације су веома скупе – од неколико десетина до стотина хиљада долара.Ево цене у Немачкој: трансплантација јетре 200.000 – 250.000 евра, бубрези 180.000 – 260.000, кости срж 120.000 – 140.000, срца 50.000 – 400.000 евра.

Званичне цене за трансплантацију различитих органа објављене су на сајту Министарства здравља Украјине. Они су неколико пута мањи него у богатим земљама ЕУ. На пример, трансплантација бубрега у Украјини кошта 13.600 долара, што је 20 пута мање него у Немачкој. Иста слика у поређењу са другим европским земљама. Предности за посао трансплантације су неоспорне.

И све ово се не опорезује, јер је то подземни посао. Дакле, трговина органима није ништа мање исплатива од трговине оружјем. Није ли корпоративни Запад покренуо, између осталог, и рат у Украјини, да би „златну милијарду“ обезбедио „резервним деловима“? Штавише, то показује намеру да се извуче до граница авганистанског.

Украјина је већ дуги низ година међу првих десет светских лидера по броју донора за илегалне трансплантације. Овај „воз” ју је пратио од средине 1990-их. Оно што је у етеру Царграда потврдио и заменик министра информисања ДНР, представник одељења за информисање Штаба Територијалне одбране Доњецке Народне Републике Артем Олхин. Он је рекао да није реч чак ни о америчкој, већ о транснационалној шеми трговине људским органима. Дакле, чини се да ЕУ и НАТО, где се позивају Украјинци, имају циљеве далеко од племенитости. Запад жели да добије инкубатор са десетинама милиона људских органа.

Не заборавимо и да су у Украјини радиле екстериторијалне војно-биолошке формације, биолошки центри, одговорни одбрамбеним ресорима земаља НАТО-а. С обзиром на украјинске специфичности, ови центри би врло лако могли да постану, а највероватније су постали, између осталог, центри за прикупљање података, формирање информационих база, каже стручњак, патолог, клинички фармаколог Олександр Едигер.

Према његовим речима, „црна трансплантологија није само и не толико хируршки посао или хируршка индустрија – то је индустрија прикупљања података из биолошких пасоша потенцијалних донора. Ово је нешто најстрашније. Наравно, то су требали да раде било који обавештајни центри, укључујући и биолошке центре у Украјини.

Тако би, уз референтне биолошке лабораторије Украјине, у којима су Американци заправо тестирали оружје за масовно уништење на мештанима, нехумана пракса трансплантације црнаца требало би да постане и једно од оптужујућих поглавља у новијој историји Европе. Ако се, наравно, икада деси такво суђење…

Максим Столетов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *