“Почело да нам стиже оружје наручено од Запада”

0
вучић

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић стигао је данас у Баку, чиме је започео дводневну радну посету Азербејџану.

“За нас је веома важна посета, имамо истински пријатељске односе с Азербејџаном”, рекао је Вучић у обраћању јавности у Србији из Бакуа.

Он је истакао да га сутра очекују важни разговори по питању енергетике, од електричне енергије, преко подводног кабла од Румуније и Мађарске, што је пројекат који би представљао замену за енергенте из Русије, па све до војне индустрије.

“Нешто од онога што смо наручивали са Запада почели смо да добијамо ових дана, о томе ћемо известити јавност ускоро”, најавио је.

“Нисам задовољан како нам функционишу неке војне фабрике. Ту ћемо морати много тога да променимо, када је однос према државном капиталу у питању”, упозорио је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Имали смо једну 29-ку, а сада имамо 14, када говоримо о ловцима. Наша војска и одбрамбени систем је 10 до 15 пута снажнији него што је то био случај само пре 10 година”, додао је.

Поводом најаве да ће Турска да да ”бајрактаре” Приштини, Вучић је рекао да ће то утицати на односе са том земљом.

“Када се каже да ће Косово добити бајрактаре то није лака вест за нас, иако поштујемо турског председника Ердогана. Мораћемо да будемо у стању да одговоримо на све изазове”, истакао је председник Србије.

“Али то значи да морамо имати припремљену противваздухопловну одбрану, ловачку ескадрилу, да буду у стању да одговоре на изазове, а на страну то што немају право да их наоружавају”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Билчик: „Словенско братство” не помаже Србији на европском путу

“До маја ћемо верујем успети да се похвалимо значајним бројем дронова камиказа и свега другог што нам је потребно за одбрану земље”, најавио је.

“Спасавамо Застава оружје. Морамо то зарад себе, шта хоће, да престанемо да производим пушке, митраљезе…”, истакао је Вучић говорећи о државној помоћи тој фабрици.

“Калцит је наше богатство као и злато, то је богатство наше земље”, рекао је Вучић о тој ових дана актуелној теми у Србији.

Вучића су на аеродрому “Хејдар Алијев” дочекали Јагуб Ејубов, први потпредседник Владе Азербејџана, Халаф Халафов заменик министра спољних послова и Камил Хасијев, амбасадор у Београду.

Вучић ће се сутра прво састати са министром одбрамбене индустрије Азербејџана Мадатом Гулијевим, а после тога у Председничкој палати са председником Илхамом Алијевим.

У делегацији са председником Вучићем су министар финансија Синиша Мали и министарка за енергетику и рударство Дубравка Ђедовић.

Током боравка у Бакуу Вучић ће обићи и Центар “Хејдар Алијев”.

Б92

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *