ТРИБАЛИ СУ СРБАЉИ! Ово вам прећуткују: Спис који је Србе прогласио за робове, а Хрвате за господаре! (ВИДЕО)

0

Контроверзни спис Константина Порфирогенита наводи да су се Срби доселили како би постали робови цара Ираклија, да назив Срби значи робови и да су Срби узели то име јер су постали робови ромејског цара. Истовремено, Порфирогенит, који живи у 10. веку, пише о кукурузу иако је та житарица тек вековима касније стигла из Америке, а овај ромејски цар описује и сопствени гроб. 

Када нам говоре о Порфирогенитовом спису, историчари такозване критичке школе прећуткују нам ове, што увредљиве, што бесмислене и немогуће детаље, а ово је била тема емисије Академија на каналу Резервни положај, чији је гост био Драгољуб Антић, аутор књиге „Порфирегенитов спис, критичка анализа“.

– Према тексту Константина Порфирогенита, јер он каже да Срби живе и горе, то је Лужичка Србија, и каже да су тамо одувек били. То онда значи да су и тамо одлучили да постану робови ромејског цара и узму име Срби, као и ови што су се наводно доселили. То је апсолутни безобразлук, и ако је и од хрватских фалсификатора, стварно је много – рекао је Антић, који је као коаутор учестовао у писању многих дела заједно са историчаром Јованом И. Деретићем, преминулог пре годину и по дана.

Прочитајте још:  Kинези усред Србије расписују тендер за аутопут Београд – Зрењанин
Он је рекао да је спис дописиван, а да су циљеви били да се истакне историсјка улога Хрвата и Мађара „која није постојала у време Порфирогенита“.

– Порфирогенит не наводи никакве изворе. Самим тим није јасно како тако до детаља описује Хрвате, а за Србе се тачно не зна, а за Бугаре не зна ништа. То је мало чудно. То је једини спис, који уопшште помиње да су се Срби доселили, и спис је исфабрикован. Притом су неке ствари побркали. Па каже за Србе: „Долазе преко Турске“. Онда кажу браниоци: „Не, то је у ствари преко Мађарске, јер су Мађари у ствари Турци“. У реду, али ни у Порфирогенитово време не постоји Мађарска. Али, у време штампања Порфирогенитовог списа 1611. године, ту је тачно Турска. Јер Турска је до Беча – поентира Антић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да стари народ Трибали са наших простора нису ништа друго не го Србаљи, Србљи, али Грци нису могли да изговоре Србаљи, већ Трибали. Такође, наводи и да су Србе називали Илири све до практично Првог светског рата. Такође је навео и Сармате.

– Сестренчевич Богуш био је католички епископ за целу Русију. И он је написао озбиљне анализе, он је рекао да се под Сарматима подразумевају најпре Срби и Пољаци, а потом и остали Словени – нагласио је Антић.

Прочитајте још:  НВО сектор као део неоколонијалног механизма
Он је рекао да није нормално то што Порфирогенит пише толико о Хрватима, а не говори ништа Бугарима који су му ту поред њега.

– Порфирогенит уопште не помиње бугарско досељавање. То није нормално. Укључујући и бесмислену причу о невиђеној војној моћи тих Хрвата. Отприлике, број коњаника им је био нешто мало мањи него Ромејског царства. И навео је да Хрвати на њиховом језику значи „они који имају много земље“. Они имају много земље, а Срби су робови који немају ништа и пресрећни су што их је цар примио да му буду робови – иронично је парафразирао Порфирогенита Антић.

Он је говорио и о томе на ком ранијем спису је базирана прича о покрштавању Срба и Хрвата, где се  у старијој верзији ради о покрштавању потпуно друга два народа, што је открио Тибор Живковић, а што би значило да је овај део Порфирогенитове приче плагијат. Такође, Антић открива истиниту причу о томе од ког готово неважног догађаја је измишљена читава сеоба Срба. Праву и детаљну причу о томе записао је Сестренчевич Богуш, а историчари „критичке“, а заправо бечке школе игноришу и поверење поклањају само Порфирогенитовој замагљеној верзији. Који се народи спомињу у правој причи о покрштавању уместо Срба и Хрвата, и која је то прича надувана у читаву сеобу Срба, можете сазнати ако погледате емисију.

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *