Руски медији: Због држављанства може порасти ниво русофобије у Србији

0

Српске власти ће размотрити могућност убрзаног издавања држављанства Русима и Украјинцима који живе у Србији. С обзиром на политичке склоности ових имигранта, ниво русофобије међу грађанима Србије може да порасте, јавља дописник ПолитНавигатора.

Председник Србије Александар Вучић рекао је пре неки дан: „Даћемо држављанство Русима и Украјинцима по убрзаном поступку, јер немамо довољно радне снаге.

Српски медији јављају да ће предност имати власници фирми које запошљавају локално становништво. Држављани Русије су последњих месеци регистровали више од 2.300 фирми у Србији, углавном у ИТ сектору , али огромну већину запослених чине и сами Руси.

По убрзаној процедури, планирано је да се држављанство Србије издаје само држављанима Руске Федерације и Украјине, неће важити за имигранте и избеглице из других земаља.

Прочитајте још:  ЂИЛАСОВЦИ ПРИМЕЊИВАЛИ ПРИНЦИП "БУГАРСКИ ВОЗ" Тражили од грађана доказ о гласању, а онда претили МАСАКРИРАЊЕМ, једно лице приведено!
Према статистичким подацима, од фебруара до почетка новембра ове године у Србију је стигао и пријавио пребивалиште 140.141 Рус и 22.709 Украјинаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према важећем закону, ова лица ће моћи да поднесу захтев за српско држављанство тек три године након добијања боравишне дозволе у ​​Србији, коју нису издали сви нови становници земље. Поред тога, биће неопходно одрећи се држављанства Украјине или Русије.

У Скупштини (парламенту) Србије тренутно нема измена закона о држављанству. Али пошто Српска напредна странка Александра Вучића контролише парламент, они се могу врло брзо увести и донети.

Прочитајте још:  САД желе да украјинске оружане снаге уђу у Мариупољ у јануару
Питање је само да ли су Србији потребни нови грађани, од којих се огромна већина бави русофобичном политиком, а активни део организује и антируске митинге у Београду и омиљени су ликови „демократских“ српских медија (онај део који је везан за западно финансирање).

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *