Уживо из Косовске Митровице: Појачан број карабињера, понека детонација, мирно и чека се.

0
косовска митровица

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Уживо из Косовске Митровице и осталих делова Косова и Метохије где нас пут наведе, можете пратити наредних неколико дана дешавања.

Данас је у Косовској Митровици мирно, ситуација је стабилнија у односу на претходне дане. Отворени су кафићи, који претходних дана нису радили, сада раде до шест поподне. Основци су се вратили у клупе, док средњошколци још увек школу похађају од куће.

За сутра је заказан протест на барикади у Рударима, пре свега због још једне отворене претње Аљбина Куртија да ће срушити барикаде али и јер га је у тој намери подржао немачки амбасадор. Према нашим сазнањима, односно шта се прича на терену, КФОР је на рејон Косовске Митровице допремио инжињеријске машине Пионирпанзер које служе за уклањање препрека на путу, а једине њихове препреке су барикаде.

Прочитајте још:  Растодер провоцира на Васкрс: Само су деца из Србије и Русије сигурна
Ма колико деловало опуштено у први мах, ситуација и није баш таква, јер су људи у неизвесности и многи осећају страх од провокација и то са обе стране, и од шиптарских сепаратиста али и од људи из Српске листе. С времена на време може се чути по нека детонација, углавном из делова града где је већина шиптарско становништво. По граду је појачан број припадника КФОР-а али и италијанских карабињера, као и шиптарске квази полиције.

Весна Веизовић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *