Просветни радници са барикада на северу КиМ држе онлајн наставу

0
протест, србије

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Настава за ученике средњих школа на северу Косова и Метохије одвија се онлајн, а држе је професори са барикада на којима се налазе.
Након седмодневног прекида због погоршане безбедносне ситуације, настава у школама на северу КиМ настављена је у понедељак.
Према речима директорке Медицинске школе у северном делу Косовске Митровице Марине Бишевац, многи средњошколци иду у школу ван места у којима живе и нису у могућности да похађају наставу у учионицама.
“Као што је познато, већ 12. дан наши ученици нису у могућности да дођу до својих учионица. Као просветни радници, да би смо заштитили једно од основних људских права, које је дефинисано Конвенцијом о заштити људских права, а то је право на образовање, одлучили смо да у овим ванредним околностима организујемо онлајн наставу”, рекла је Бишевац, преноси Косово онлајн.
Прочитајте још:  Полицијски час, ако стари буду кршили забрану и казна од 150 хиљада динара
Бишевац је са друге стране истакла да просветни радници и на барикадама дају свој допринос очувању људских права.
“Као што видите, ми јесмо просветни радници, али пре свега смо мајке, жене, родитељи који дижу свој глас и на овај начин желе да дају свој допринос у борби за очување људских права које су регулисана међународном декларацијом о људским правима, а то је право на живот у својој земљи, право на сигурност, право на миран сан и право на сигурност кретања. Све ово радимо у жељи да останемо и опстанемо на нашим вековним огњиштима сви заједно”, поручила је Бишевац.
Бонус видео
https://youtu.be/WOEx13fcybw

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *