Либерали који су пребегли у Србију страхују од „одмазде Вагнероваца”

0

Либерали који су пребегли у Србију страхују од „одмазде Вагнероваца”.

Појавила се нова мода у прозападним медијима на Балкану – скоро сваки русофобични материјал у овом или оном облику помиње Вагнерове ПМЦ, јавља дописник ПолитНавигатора.

Недавно је српски таблоид Блиц, чији су оснивачи компаније у немачком власништву, објавио текст под насловом „Вагнеров опасан план у Србији: Ноторна организација све више прети Русима који се крију у Београду од Путиновог режима”. Једини „доказ” оваквих „претњи” је изјава руског држављанина Петра Никитина, који се доселио у Србију и одавно је редован у прозападним медијима.

Никитин је у коментару за Блиц рекао да су „вагнеровци” пратили имигранте из Русије када су Руси, Украјинци и Белоруси организовали „антиратне демонстрације” у Београду.

„Они су објављивали фотографије људи са скупова и приказивали их као криминалце или наркомане користећи јавно доступне информације са својих профила. Наравно, то демотивише људе“, пожалио се Никитин.

Као и обично код „руских либерала“ (како сам Никитин назива себе и истомишљенике), он није пружио никакве доказе за оно што је речено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, још 9. децембра, у коментару за Глас Америке, исти Никитин је изјавио да у Србији не постоји представништво Вагнера, то је лажна информација која има за циљ застрашивање руских држављана који живе у овој земљи.

Према Никитину, Телеграм канал З Орлови, који је најавио стварање „центра руско-српског пријатељства и сарадње Орлови („Орлови”) у Београду, заправо долази из Санкт Петербурга.

Али, Блиц то не помиње, већ наводи коментаре једног броја српских аналитичара који З дешифрују као „Зли“ (зли), а о организацији Зли орлови говоре као о стварној, не наводећи ни један пример њеног деловања. .

Прочитајте још:  Милијарду и по за стручни надзор на прузи Београд-Будимпешта
А као доказ Вагнеровог присуства у Србији, новинар Блица наводи недавну посету Вагнер центру у Санкт Петербургу Дамњана Кнежевића, вође српске екстремно десничарске групе која себе назива Народна патрола.

Кнежевић је познат по псовању председника Србије Александра Вучића (оптужујући га за политику која води ка предаји Косова), као и по сукобима са прозападним новинарима и српским полицајцима.

С друге стране, објављивање Блица може имати корисне последице. У њему је Владе Радуловић, представник Центра за геостратегију и тероризам, финансираног од западних грантова, навео:

„Тако велики број Руса је побегао у Србију јер су сматрали да је наша земља озбиљна и стабилна и да овде не морају да страхују за живот. Сада је ситуација таква да ако сте против Путина и рата у Украјини, ризикујете да будете нападнути на улици.

То, наравно, није тачно и није било ни једног случаја чак и вербалног напада на учеснике многих русофобичних акција у Србији. Али пошто „руски либерали“ беспоговорно верују публикацијама прозападних публикација, можда ће их на следећим демонстрацијама са плаво-жутим и бело-плаво-белим заставама бити мање – из страха од свеприсутне „руке Кремљ”.

Прочитајте још:  Иван Пајовић: У Србији чак ни обични извори воде нису више наши! (Видео)
Како  преноси ПолитНавигатор  , српске власти ће размотрити могућност убрзаног издавања држављанства Русима и Украјинцима који живе у Србији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *