Тело мртворођене бебе ставили у веш машину грешком

0
Косовска полиција

(фото:EPA-EFE/STRINGER)

У Општој болници у Пећи суспендовано је седам радника због случаја мртворођене бебе чије је тело, како наводе приштински медији, стављено у машину за прање веша.

Из тужилаштва су потврдили да је покренута истрага, а сопствену истрагу спроводи и болница, преноси Коха.

Прошле недеље је у Општој болници у Пећи рођена беба без знакова живота. Портпарол тужилаштва у овом граду Шкодран Никићи, рекао је за приштинску Коху да су надлежни изашли на место догађаја и започели увиђај.

„Случај се догодио прошле недеље. Тужилац је изашао на лице места. У тужилаштву смо у почетној фази истраге и не можемо да поделимо више информација због осетљивости случаја. Тужилац се састао са родитељима бебе и обавестио их о целом случају“, изјавио је Никићи.

Портпарол полиције у овом региону, Фадиљ Гаши, рекао је прошле недеље за Коху да се мушкарац жалио полицији након што је његова супруга родила бебу без знакова живота, док је била у осмом месецу трудноће.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гаши је рекао да су чланови породице инсистирали да се тело бебе преузме ради сахране, али да им је медицинско особље рекло да то не могу да учине до следећег дана, наводи Коха.

Прочитајте још:  Срушила цркву сад се бори за живот: "Нана" Фата поново у болници
Више других приштинских медија, известило је јуче, позивајући се на своја сазнања да је након порођаја, беживотно тело бебе умотано у чаршав стављено у машину за прање веша.

У међувремену је стигла потврда из болнице да је седам радника суспендовано у вези са овим случајем и да се спроводе детаљне истраге у вези са овим случајем.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *