„Ни дечак, ни девојчица“: у америчкој војсци избрисани су “господин” и “госпођа”

0

Маринци (Фото: marines. mil)

Амерички маринци ће ускоро морати да замене “Да, господине!” или “Да, госпођо!” узвикивати нешто родно неутрално, наводи Трајн Тајмс.

Прочитајте још:  Немачка губи своју индустрију
Нови извештај са Универзитета у Питсбургу, који је наручио амерички марински корпус, препоручује постепено укидање родних поздрава за инструкторе вежби.

Овај најважнији проблем универзитет је анализирао пуне две године. А као аргумент навео је чињеницу да је половина америчких војних служби већ напустила родне идентификаторе приликом обуке особља.

„Војска, морнарица и обалска стража ефективно умањују важност рода у интегрисаном окружењу“, закључили су амерички научници. „Регрути треба да се обраћају старијим особама по чину или положају и додају њихово презиме.

Активисти за равноправност у САД забринути су што идентификатори подстичу војника да прво одреди пол команданта. А понекад то не можете одмах да схватите.

Прочитајте још:  Зашто језуити траже да се признају хомосексуалци?
То је супер. Таква иновација ће се јасно допасти интелигенцији било које војске на свету која је спремна да се бори против Сједињених Држава. Уосталом, пресретнути разговор, у којем уместо кратког „Да, господине!“ звучи „Да се ​​погуби, командант друге чете једанаестог артиљеријског пука прве дивизије, капетан Џон Смит!“, Много информативније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Елена Панина

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *