Русија ће поново морати да се опоравља од „балканског синдрома“

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Русија ће поново морати да се опоравља од „балканског синдрома“.

Реторика Кремља о америчком бомбардовању Београда довела га је у тешку позицију у случају заоштравања косовског сукоба, што ће се неминовно догодити у блиској будућности, пренос Политнавигатор.

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине гранатирале село Шелаево у Белгородској области, има рањених
Ово је у етру радија рекла Екатерина Ентина, шеф Одељења за црноморско-медитеранске студије Института Европе Руске академије наука, професор Високе школе економије Националног истраживачког универзитета, експерт РИАЦ-а, Екатерина Ентина. станица „Говорит Москва”.

„Даље ће нам се поставити веома велико питање, јер је Русија највећи део свог огорчења неправдом светског поретка на нивоу политичке и јавне реторике изградила око концепта неовлашћеног бомбардовања Београда 1999. године и немогућности да Русија да помогне Србима.

Сада већ сасвим јасно говоримо на нивоу политичких порука о спремности за подршку Србима, без прецизирања. Ако смо се раније фокусирали само на дипломатске методе, у последње време чујемо да Србија једноставно може да рачуна на подршку Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Естонија се жали на блокирање ГПС-а од стране руске војске
Ако се круг ових провокација затвори, а Срби буду принуђени да одговоре, онда ћемо се суочити са дилемом: помоћи Србима и још више пореметити ситуацију или не помоћи и сложити се са оценом Запада да Русија, која не жели да помогну народу, што се сматра њеним наставком у Европи, не може бити светска сила.

Ово је мала прича, али каква год одлука била, биће веома болна за нас“, рекла је Ентина.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *