Укинут притвор Мијату Симеуновићу, члану групе Вељка Беливука

0

(Фото Танјуг/Милош Миливојевић)

Специјални суд за организовани криминал укинуо је данас Мијату Симеуновићу, члану организоване криминалне групе Марка Миљковића и Вељка Беливука, меру притвора и заменио је блажом мером пуштања на слободу уз забрану напуштања града Београда.

Одлуком Специјалног суда, такође је Симеуновићу наложено да се надлежној полицијској станици јави сваког 1. и 15. у месецу.

Адвокати чланова организоване криминалне групе Марка Миљковића и Вељка Беливука који су оптужени за седам убистава и низ других тешких кривичних дела, данас су затражили укидање притвора, односно, замену притвора блажом мером.

Блажу меру тражили су адвокати Немање Лакићевића, Владимира Грека, Милована Тадића, Алексе Дуњића и Алексе Стошића, али је судско веће то одбило.

Заменик тужиоца Саша Иванић се успротивио захтеву адвоката, казавши да је став Тужилаштва за организовани криминал да они треба да остану и даље у притвору у циљу неометаног вођења поступка, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Специјалном суду у Београду данас је испитивањем окривљеног-сарадника Срђана Лалића настављено суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *