Предраг Кон одлази у пензију

1

Др Предраг Кон (Фото Танјуг)

Саветник у Заводу за јавно здравље и бивши члан републичког Кризног штаба за борбу против ковида, епидемиолог Предраг Кон најавио је да ће у понедељак, 26. децембра, званично отићи у пензију.

„Усклађујем се са одлукама државе, а ако оне долазе од министарке здравља, сматрам да ни у ком случају не треба да стојим на путу. Сама чињеница да је то постало јавно, да су почели да се пишу спискови ко треба у пензију, за мене је био позив да се приклоним таквој одлуци”, рекао је Кон, преноси Бета писање београдских медија.

Упитан да у једној реченици опише 40 година радног стажа, Кон је рекао да је то била „борба са ветрењачама”.

„Пуних 40 година није успео да допре до свести друштва значај институција јавног здравља и борбе за очување народног здравља. Људи не знају шта ради епидемиолог, нико нас не види док не дође криза”, казао је Кон.

Према његовим речима, деградација превентивне медицине се најбоље види кроз финансирање, истичући да не могу директори завода да се боре сваког месеца како ће поделити плате, „док остали, клиничари, мирно дочекују плате из буџета”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Говорећи о времену када је Кризни штаб за борбу против ковида редовно заседао, Кон је рекао да је са премијерком Србије Аном Брнабић имао „вербалне конфронтације, али на културном нивоу”.

„Не могу ништа да јој замерим, осим кад није послушала оно што смо као Кризни штаб предлагали”, истакао је.

Кон је описао да су на почетку пандемије имали огромну подршку државе, али да је комуникација након престанка ванредног стања „некад била прилично заоштрена, али прихватљива”. Указао је да је престанак ванредног стања, уведеног због коронавируса, схваћен у друштву као крај пандемије.

Прочитајте још:  Добили смо пакете од Kризног штаба, сада нас зову из СНС-а

Истакао је да је његова лична позиција у Кризном штабу од самог старта била „Моја политика је политика епидемиолога”.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Предраг Кон одлази у пензију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *