Рушилачки потенцијал унутар СНС: Како Грчић скупља гласове за напредњаке

0

Printskrin Tviter/Miroslav Čučković

Постављање Милорада Грчића на чело Општинског одбора Српске напредне странке у Обреновцу, открива колики је, што би рекла немачка аналитичарка Јохана Дајмел, немир унутар Вучићеве владајуће партије.

Истина, она је то рекла током кризе са нелојалношћу тадашњег министра војске Небојше Стефановића, али је од тада тај немир нарастао до рушилачког потенцијала унутар СНС.

Тај унутрашњи рушилачки потенцијал тежи да се изједначи са оним који је СНС произвела дејствући споља ка друштву, узимајући од Србије све што може, и дајући врло мало заузврат, мада то мало описује као грандиозно и историјски непоновљиво.

Пример је и тај поменути Грчић, нешколовани и нестручни човек коме је у земљи где се школују изврсни инжењери, међу најбољима на свету, где испред зграде техничких факутлета поносно стоји биста Николе Тесле, партија препустила да годинама води ЕПС, предузеће од најважнијег националног интереса.

Тврди се, прозирно смишљено, како би својим идиотизмом (у смислу стручности) уништио ЕПС, и омогућио да се национални интерес погази и српску струју преузму странци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рушилачки потенцијал унутар СНС, чини и поменти Стефановић, који после толике моћи коју је имао, обилази партијске одборе на југу Србије, враћен 15 година уназад у каријери и политичкој хијерархији.

Потенцијал разарања носи и бивша министарка Зорана Михајловић, која изгледа верује да је она створила ту напредну партију, а не партија њу, што може покушати и да докаже у стварнности.

Осећа тај рушилачки немир јасно и неприкосновени лидер Александар Вучић кад прети својим повлачењем или прављењем нове странке (зове је покретом), што је можда очајнички покушај да се рушилачки потенцијал деактивира.

Прочитајте још:  Један младић убијен, а други рањен на Чукарици – починилац у бекству, покренута акција "Вихор"

А активираће се, уз повољне по деструкцију геополитичке околности, на првим следећим изборима, били они посебни београдски 2023. или редовни локални 2024.

СНС би могла да сруши саму себе, осим ако је у томе не спречи опозиција и опозициона јавност.

Обреновац, где ће гласове сакупљати за СНС Грчић је, и београдска општина, а на опозицији и опозиционој јавности је да докаже баш тамо где је најјача – у престоници – да може и сме бити непоткупљива као и побуњена, али на страни Србије и народа.

Јасмина Лукач / Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *