Ноћ на Косову и Метохији протекла мирно али напето, Срби остају на барикадама

0
косову

Барикада код Зубиног Потока (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Још једна напета ноћ на Косову и Метохији ипак је протекла мирно али је ситуација све напетија

После синоћње пуцњаве у близиника  Зубиног Потокока је трајала десетак минута, ноћ на северу Косова и Метохије прошла је без нових инцидената, али у напетом ишчекивању и неизвесности.

Из мисије Кфора у Приштини саопштено је да је њихова патрола која је дежурала у близини Зубиног Потока чула неколико пуцњева у близини, али да повређених и материјалне штете нема.

“Сада проверавамо чињенице”, наведено је у одговору Кфора.

И даље нема прецизнијих, нити званичних информација шта се синоћ тачно десило код Зубиног Потока. Портал “Косово онлајн” пренео је информацију ТВ Пинк да је до пуцњаве дошло када је “косовска полиција” покушала да уклони једну од барикада на споредном путу близу Зубиног Потока. Један од Срба са барикада код овог града рекао је “да се последње две недеље пуцњава чује, мање-више сваке ноћи и да је циљ застрашивање Срба”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Српске листе Горан Ракић демантовао је наводе медија из Приштине да је у близини Зубиног Потока нападнут Кфор.

“По информацијама из Кфора и Кризног штаба демантовао бих наводе албанских медија да се у Зубином Потоку догодио напад на Кфор: Ова информација је само још једна у низу коју пласира Приштина као део хибридног рата којим се служи да би додатно подгрејала ситуацију и увукли Кфор у своје намере”, рекао је Ракић додајући да Срби на северу КиМ поштују Кфор.

Са друге стране, из “косовске полиције” такођу су саопштили да “није било никаквог напада на косовску полицију, нити је било размене ватре између полиције и било које групе, и да КП није пуцала ни на кога”.

Прочитајте још:  Подгорица: Присталице Наваљног скрнаве споменике

Са барикада у близини Зубиног Потока током ноћи стизале су информације да је ситуација мирна, да нема пуцњаве и да су људи спремни да на барикадама остану читаве ноћи и даље, колико буде потребно.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *