Сенатор Линдзи Грејем: Неко мора да „уклони“ Путина да би се рат завршио

0

Getty Images

Сенатор Линдзи Грем је ове недеље поновио свој позив да се руски председник Владимир Путин убије, рекавши за Фокс њуз у интервјуу уживо да ће се рат у Украјини завршити само ако неко „уклони Путина“.

“Како се овај рат завршава? Када се Русија сломи, а они уклоне Путина. Све што је мање од тога, рат ће се наставити”, рекао је Грејем у среду за Америка Рипортс на Фоксу.

Грејем је рекао да инвазија Москве неће успети јер су Сједињене Државе „у томе да је победе, а једини начин да је победите је да разбијете руску војску и да неко у Русији уклони Путина како би руски народ добио нови живот.”

Он је такође позвао Вашингтон и НАТО да наставе испоруку оружја и подрже Украјину „потпуно, без двоумљења“, и да би даље појачано пребацивање ракета дугог домета у Кијев помогло да се „истерају“ руске снаге из Донбаса, па чак и са Крима.

Додатно је рекао да би веће беспилотне летелице „убиле тоне Руса без губитка Украјинаца у том подухвату“ – и у суштини позвао да се Зеленском да све што тражи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током обраћања Зеленског Конгресу у среду, где се заправо појавило мање од половине републиканаца у Представничком дому, што је делом било због путовања на одмор и временских прилика, с обзиром на то да посета није била најављена до претходног дана, украјински лидер је сугерисао да би САД чак требало да пошаљу тенкове и авионе. „Могу да вас уверим да украјински војници сами могу савршено да управљају америчким тенковима и авионима“, рекао је он током 30-минутног говора.

То није био први пут да је Грејем позвао на Путиново убиство у националном информативном програму. У марту је дао сличне изјаве.

Прочитајте још:  Мирољуб Јевтић: Мека није симбол Енглеске

У то време то је изазвало званичну реакцију Беле куће која је дистанцирала председника Бајдена од коментара о убиству. Секретар за штампу Беле куће рекао је да „то није став владе Сједињених Држава и свакако није изјава коју бисте чули да долази из уста било кога ко ради у овој администрацији“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *