Слога позива грађане на бојкот куповине хране због неконтролисаног раста цена

0

Izvor: Pixabay

Удружени синдикати Србије „Слога“ у знак протеста због неконтролисаног раста цена основних животних намирница, посебно хране, позвали су грађане Србије на бојкот и смањену куповину хране, посебно меса и печенице, уочи Новогодишњих и Божићних празника.

„Имамо разумевања за глобалну кризу, за поскупљење нафте, гаса и електричне енергије на светском тржишту, али немамо разумевање за сопствену државу и власт која трговцима и великим трговачким ланцима сваке године уочи неког од празника допушта бруталну пљачку сопственог народа од стране похлепних трговаца који неконтролисано подижу цене“, наводиу се у аопштењу „Слоге“.

„Зато позивамо Владу Србије и ресорно Министарство трговине да одмах покрену инспекцијске надзоре, а Српску православну цркву и Његову светост патријарха српског господина Порфирија да се придружи апелу позивања верника на скромност у куповини и трошењу, како их не би довели у још већу кризу и задужења кроз кредите које ће јако тешко вратити“, каже се у позиву.

Фонет / Н1

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *