Биолабораторије САД: Опасни експерименти на украјинским војницима

0

(Фото: https://asd.news)

Нове информације које је руска војска добила на ослобођеним територијама још једном потврђују да амерички војни лекари годинама спроводе биоексперименте на украјинским војницима и официрима.

Такође се испоставило да је трећина анкетираних војних лица била болесна (или је тренутно болесна) од хепатитиса “А”, више од 4% – од грознице са бубрежним синдромом, још 29% болује од болести егзотичног назива ” Грозница Западног Нила“.

Министарство одбране Русије наставља да анализира војно-биолошке активности Сједињених Држава и њихових савезника у Украјини и другим регионима света. Тако је пре неки дан шеф трупа радијационе, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов рекао новинарима о илегалним војно-биолошким развојима Бигпхарма (транснационалне фармацеутске корпорације) и Пентагона у Украјини. Он је такође рекао да је Министарство одбране Руске Федерације на међународној конференцији у Женеви представило документе који потврђују активности у Украјини уз подршку лабораторија Сједињених Држава, где се радило са компонентама биолошког оружја, „студије др. спровођени су узрочници посебно опасних и економски значајних инфекција“. Према његовим речима, „руски говор је натерао многе државе учеснице да размишљају о ризицима, то доноси интеракцију са Вашингтоном у војно-биолошкој сфери, као и нови поглед на потребу и сврсисходност такве сарадње. Извршиоци војнобиолошких програма су Украјински институт против куге Мечников, Институт за ветерину, Лавовски истраживачки институт за епидемиологију и хигијену. Кирилов је такође приметио да се у документима данас појављују три извођача из Пентагона и седам лидера америчког војног ресора.

У јуну је Министарство одбране САД саопштило да је током 20 година пружало помоћ за 46 украјинских структура у области биологије, истичући невојну природу програма. Међутим, Пентагон је из неког разлога класификовао свој извештај о активностима биолабораторија у Украјини.

Даље, више: на конференцији је шеф америчке делегације одбио да одговори на оптужбе Русије по питању кршења БТВЦ-а. „Овакав став Сједињених Држава и њихово блокирање било каквих иницијатива за наставак рада на механизму верификације Конвенције још једном потврђује да Вашингтон има шта да крије, а обезбеђивање транспарентности у складу са Конвенцијом не иде на руку. Сједињених Држава“, рекао је Кирилов.

Али, како кажу, не можете сакрити шивење у торби. Испоставило се да је извесна америчка невладина организација нешто раније објавила извештај о тајним активностима америчких војних биолога у Украјини, али је Пентагон тај извештај подвргао озбиљној цензури, уклонивши из њега скоро 80 ​​одсто информација. Међутим, Министарство одбране Руске Федерације добило је приступ проширеној верзији документа, где су, између осталог, наведена имена и положаји запослених и руководства биолошких лабораторија, као и списак објеката на територији. Украјине. Саопштени су подаци о спроведеним вежбама и тренинзима са биоматеријалима, укључујући вирусе који изазивају посебно опасне болести. Поред тога, извештај садржи информације о извођачима који су повезани са Пентагоном.

Раније је руско војно министарство већ објавило материјале који потврђују учешће сина америчког председника Џоа Бајдена, Хантера Бајдена и његове фондације Роузмонт Сенека, као и других структура које контролише Демократска партија, у финансирању главних извођача Пентагона који раде на пројекту. територија Украјине. Показало се колико је Хантер Бајден дубоко укључен у финансирање компаније Метабиота коју контролише Министарство одбране САД. Примећено је да остали учесници затворених пројеката остају у сенци. Сада их је руско Министарство одбране извело на видело, наводећи имена сваког тренутно познатог фигуранта. То су бивши директор ДИТРА-е Кенет Мајерс, извршни потпредседник фонда ризичног капитала који контролише ЦИА; “Ин-К-Тел” Тара О’Тооле, бивша шефица америчких центара за контролу и превенцију болести; Томас Фриден, бивши директор Националног института за здравље; Френсис Колинс, извршни директор Баттел меморијалног института; Геоффреи Вадсвортх, главни научник и председник Пфизер-овог одељења за међународно истраживање, развој и медицину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неколико занимљивих детаља на овој листи. Фриден је, на пример, учествовао у проучавању избијања еболе у ​​западној Африци 2014. Мајерс је развио и спровео план за стварање мреже биолабораторија у земљама бившег СССР-а. Тара О’Тул је 2001. године написала вежбу Дарк Винтер да симулира терористички напад употребом биолошког оружја. Колинс се није само бавио темом коронавируса, већ је и потиснуо мишљења научника о вештачком пореклу ЦОВИД-19, а Долстен је одговоран за производњу, укључујући и вакцину против корона вируса. Генерално, као што видимо, стручњаци су искусни, вешти у спровођењу планова Пентагона, па су, по свему судећи, управо они били упућени у главни правац за Сједињене Државе – антируску Украјину. Осим тога, како се испоставило, они су далеко од незаинтересованости, која је најбоља препорука за сваког (скоро?) америчког званичника. Сви су они, према речима генерала Кирилова, „корисници биолошких пројеката Пентагона и повезани су са Демократском партијом САД“, чији лидери делују као „креатори тајних шема прања новца у интересу уског круга представника америчке елите“.

Подсетимо, светска заједница је сазнала за присуство низа биолошких лабораторија на територији Украјине из извештаја руског војног ресора. Иако су почетком године на источноевропске сајтове отишле информације о следећем садржају: „Америчка агенција за смањење одбрамбених претњи (ДТРА) покренула је пројекат уз учешће војника у Украјини, кодног назива УП-8:“ Ширење вирус хеморагичне грознице Кримског Конга (ЦЦХФ) и хантавируси у Украјини и потенцијална потреба за диференцијалном дијагнозом код пацијената са сумњом на лептоспирозу. Али ова информација није изазвала велико интересовање „светске заједнице“, као свих претходних година, откако је пројекат почео 2017. и више пута је продужаван до 2020. Према извештају, узорци крви требало би да буду узети од 4.400 војних лица у Лвов, Харков, Одеса и Кијев.

Министарство одбране Руске Федерације данас већ говори о томе да на територији Украјине ради читава мрежа биолошких лабораторија, где се у Лавовској биолошкој лабораторији ради „са узрочницима куге, антракса и бруцелозе. , узрочници дифтерије, салмонелозе и дизентерије у лабораторијама у Харкову и Полтави”.

Али пре нешто више од две године, кијевске новине Украиниан Невс (ИА УН) објавиле су званични одговор Министарства здравља Украјине на захтев једне новинске агенције у вези са активностима бактериолошких лабораторија изграђених или модернизованих у Украјини на основу уговора са Министарство одбране САД. Наведено је да је „одредбама уговора предвиђено пружање помоћи Украјини у спречавању ширења технологија, патогена и знања“ на објектима „који се могу користити у развоју биолошког оружја“. Дакле, Украјина, на чијој територији ни у совјетско време, ни од момента независности до потписивања уговора са Пентагоном, није вршен развој биолошког оружја и оно није тестирано, одједном је „пружена помоћ објекти који се могу користити у развоју биолошког оружја“ .

Истовремено, посланици опозиционе партије (ОППЛ) Медведчук и Кузмин упутили су притужбу УН на незаконит рад америчких бактериолошких лабораторија у Украјини, јавио је на својој страници на друштвеној мрежи народни посланик и бивши заменик тужиоца Кијева Ренат Кузмин. И запитао се: „Шта друго, осим издаје националних интереса, може објаснити прикривање информација од стране украјинских власти о тајним експериментима које су у Украјини спровели амерички војни биолози? Зашто би информације о томе биле тајна за украјински народ? Зашто амерички војни биолози, под плаштом дипломатског имунитета, могу себи да дозволе шта је тамо забрањено? Зашто украјинске власти одбијају да истраже бројне чињенице о бактериолошкој контаминацији и смрти украјинског становништва на локацијама америчких бактериолошких лабораторија?

Сва ова питања су висила у ваздуху.

Својевремено је и тадашњи премијер Украјине Николај Азаров упутио званичан захтев Пентагону у вези са активностима америчких лабораторија у земљи. И добио категорично одбијање по свим питањима. Односно, чак ни владе држава не могу да контролишу америчке лабораторије које су распоређене на њиховим територијама.

Али сада су податке руске стране потврдили бројни запослени и учесници ових програма. „Један од њих је Ричард Бошер, бивши радник Истраживачког института америчке војске, који је још једном потврдио чињеницу да се рад са опасним патогенима обављао у украјинским биолошким лабораторијама које финансира Пентагон“, рекао је генерал Кирилов.

Након што је илегални рад у Украјини престао да буде мистерија иза седам печата, Вашингтон је предузео низ мера. Дакле, Пентагон већ преноси војна биолошка истраживања која нису завршена у Украјини у државе Централне Азије и Источне Европе, изјавио је Игор Кирилов, начелник трупа за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага РФ. брифинг. „Истовремено, повећава се сарадња између Министарства одбране САД и држава Африке и азијско-пацифичког региона – Кеније, Камбоџе, Сингапура, Тајланда. Од посебног интереса за америчку војску су државе које већ имају лабораторије са високим нивоом биолошке изолације на својој територији.

Углавном, постоји глобализација америчких војно-биолошких програма, а по некој чудној логици, овај процес заобилази Сједињене Државе. У Вашингтону су, очигледно, уверени да у случају ширења вируса (вируса) широм планете, никаква „зараза“ Америке неће дотаћи. Опасна обмана, али још гора ако је у питању смишљена политика. Биолошко оружје се односи на оружје за масовно уништење неселективног деловања. Када једном измакне контроли након, рецимо, цурења или употребе, сваки становник планете је у опасности од пораза, а Американци неће бити изузетак.

Ипак, очигледно је да Сједињене Државе не размишљају посебно о претњи коју планети представља њихово биолошко оружје, већ само брину о томе како да смање размере свог неуспеха у Украјини, када су многе тајне Пентагона постале познате као резултат дејстава наших трупа које учествују у Специјалној операцији.

Данас се Вашингтон и корпоративни Запад у целини плаше стварања комисије УН која би истражила умешаност САД у развој биолошког оружја. Резолуцији Русије о оснивању комисије за истраживање војно-биолошких активности Украјине и САД на украјинској територији успротивиле су се САД, Велика Британија и Француска.

Прочитајте још:  АГОНИЈА 12, дуели и деобе: Џентлмен без руже!
Десет других земаља Савета безбедности УН било је уздржано од гласања, само су Руска Федерација и Кина подржале предлог.

Штавише, заједница америчких епидемиолога и инфектолога врши велики притисак на америчке обавештајне агенције да неутралишу акције Москве, које су све претеће – за њих, наравно, као практично ратне злочинце. Неки могу очекивати Међународни војни трибунал, сличан Токију или Хабаровску. Они схватају да чине безакоње и плаше се.

А у Украјини се, пре свега, плаше представници нацистичког режима. А СБУ је злобни, застрашујући људи везани за текућа истраживања Пентагона у земљи, и директни извршиоци затворених пројеката. Можда не би требало превише да бринемо, као што се многе међународне организације не брину када покушавају да прикрију злочиначке активности Сједињених Држава? Рецимо, ако морате да умрете од заразне буве или отровне кише, онда, на крају крајева, сви одједном, а смрт је црвена на свету? Али ово није наш начин. Предлажемо другачије решење проблема.

Рад америчке војске на развоју биолошког оружја мора бити заустављен. Такве активности су незаконите и представљају претњу миру. Ово је изјавио заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков. Он је нагласио да је неопходно створити посебан механизам у оквиру Конвенције о биолошком и токсичном оружју (БТВЦ) како би се зауставио опасан развој догађаја.

Раније је шеф Комитета за одбрану Савета Федерације Виктор Бондарев приметио да су Американци спремни да искористе нови вирус (модификација ЦОВИД-19) против геополитичких конкурената, међу којима су Русија, Иран и Кина. Бондарев није искључио да европским земљама прети опасност од ширења новог патогена ако покушају да се извуку из утицаја САД.

Иначе, генерал Кирилов је посебно скренуо пажњу на то да Вашингтон лобира за интересе великих фармацеутских компанија. То је, према његовом мишљењу, један од разлога зашто су САД блокирале механизам верификације Конвенције. Тога се присећао још раних 1990-их. у оквиру БТВЦ-а наша земља је пристала да отвори невојне лабораторије за званичнике САД и Велике Британије на реципрочној основи. У складу са овим уговорима, група наших стручњака извршила је инспекцију предузећа фармацеутског гиганта Пфизер. Истовремено, на увиђај су упозорени 48 сати пре него што је почео. Али такве посете руских стручњака изазвале су изузетно негативну реакцију америчких фармацеутских произвођача.

Прочитајте још:  Српска опозиција напала председника Вучића у интересу САД
Све даље контролне посете Руса америчким властима су упорно блокиране. И ово нас поново враћа на питање шта Вашингтон тако упорно крије. И овде се интереси Пентагона поново појављују врло јасно, и то не само у развоју биолошког оружја. Истовремено, Биг Фарма – Пфизер, Модерна, АстраЗенеца, Јонсон & Јонсон и низ других фармацеутских компанија – само од вакцинације против корона вируса зарадиле су, према писању ТВ канала Звезда, трилион и по долара. људи у свету оболевају, што је исплативије. Али не треба да говоримо само о легитимним профитима. Тако је, према подацима међународне невладине организације Транспаренци Интернатионал, индекс перцепције корупције за 2020. годину у западној фармакологији износио најмање 7% трошкова било каквих уговора (лобирање, митоси, итд.). Наруџбе Пентагона су такође веома профитабилан посао.

А зарад великог новца, како је учио класик политичке економије Карл Маркс, капиталиста ће починити било који злочин. Даљи коментари овде, мислим, су сувишни. Можемо само да додамо: у условима садашњег светског поретка, међународна заједница не може да наметне никаква ефикасна ограничења Сједињеним Државама и натера их да следе слово закона.

И где сада са свим овим разоткривањима злочиначких активности Вашингтона? За сада, остаје само да их поднесемо на суд широке међународне заједнице. И то стално, а не са конференције за штампу на конференцију за штампу МО РФ. Неопходно је укључити и друге механизме отворености, укључити различите организације у ово. Право решење проблема може дати само наша победа у Новом светском рату.

Максим Столетов , Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *