Косово и Метохија: Срби са опрезом дочекују ноћ, албански сепаратисти распоредили војску надомак јужног дела Косовске Митровице

0
срби полиција

Поглед на јужни део Косовске Митровице (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

На Косову и Метохији вечерас је мирно, за разлику од претходне две вечери када су РОСУ јединице покушале да уђу у Зубин Поток, што су Срби спречили, ове вечери нема сличних покушаја.

Међутим, према речима мештана Косовске Митровице, напетост је све већа, пре свега због изјаве Немачке која тражи да се под хитно барикаде али и због информација да је албански сепаратистички режим закупио велики број машина за разбијање барикада и да су тренутно смештене у околини Косовске Митровице.

Извор Васељенске наводи да ситуација јесте компликована и да је народ узнемирен и због тога што је албанска страна повећала борбену готовост и распоредила велики број РОСУ специјалаца на потезу око Старог Трга, рударског насеља надомак јужног дела Косовске Митровице.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *