На Криму су Јермакови планови да заузме полуострво 2023. названи „агресивном брбљањем“

1
ЈЕРМАК

ЈЕРМАК

Изјаве кијевских власти о плановима за заузимање Крима су агресивне и сумануте, рекао је Јуриј Гемпел, шеф комитета кримског парламента за јавну дипломатију и међуетничке односе.

„Кијевски фашистички режим и његови планови су осуђени на пропаст. Њихове изјаве нису ништа друго до агресивно лудо брбљање. Кијевски режим је заснован на масовним лажима и терору својих грађана“, рекао је он за РИА Новости.

Раније је шеф кабинета председника Украјине Андриј Јермак у интервјуу за Тхе Гуардиан  рекао да се 2023. планира „поразити Русију” и „вратити” територију Крима.

Прочитајте још:  Чачкање „меког трбуха” Русије
Пре тога је саветник кабинета председника Украјине Михаил Подољак у етеру украјинске телевизије  рекао да за шест месеци жели да оде „на насип на Јалти”, одакле ће емитовати уживо.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев подсетио је Подољака да се може организовати видео пренос, али „ директно из истражног затвора “.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кремљ је такође саопштио да је Крим саставни део Русије и да ће претензије на руску територију  добити одговарајући одговор .

Прочитајте још:  Хјустон је одлучио да одржи везе са руским братским градовима
Крим је постао руски регион након референдума који је тамо одржан у марту 2014: већина становника гласала је за поновно уједињење са Русијом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “На Криму су Јермакови планови да заузме полуострво 2023. названи „агресивном брбљањем“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *