Повећана цена закупа градског пословног простора у Београду

0

(Фото: Пиксибај)

Одборници Скупштине града усвојили су одлуку којом је предвиђено повећање цена закупнина пословног простора у власништву Града Београда за 8,1 одсто што је, како је наведено, у складу са планираним растом цена у 2023. години.
Тако ће, на пример, закуп канцеларија у екстра зони износити 907 динара по метру квадратном на месечном нивоу, у првој зони 766, у другој 588, трећој 451, док ће у четвртој зони на месечном нивоу за то морати да се издвоји 342 динара по метру квадратном.
Прочитајте још:  Споразум из Тиране: Хоће ли званична Албанија имати свој глас у Парламенту Србије
Што се тиче локала за закупце, на пример за оне који обављају угоститељске услуге, закуп ће на месечном нивоу коштати 1.418 динара по метру квадратном, у првој зони 1.185, у другој 945, у трећој зони 712, а у четвртој 535 динара по метру квадратном.
Занатлије ће закуп локала у екстра зони плаћати 1.125 динара по метру квадратном, у првој зони 751, у другој 593, трећој 451, а у четвртој 339 динара по метру квадратном на месечном нивоу.
Градски одборници усвојили су и решења о давању сагласности на одлуку о расподели нето добити из 2021. године за поједина јавно комунална предузећа, дали сагласност на програм пословања за 2022. годину и усвојили решења о давању сагласности на програм градских јавних и комуналних предузећа за 2023. годину.
На седници је усвојена и Одлука о измени одлуке о локалним комуналним таксама, Одлука о измени одлуке о накнадама за коришћење јавних површина и Одлука о измени одлуке о утврђивању закупнина за пословни простор на коме је носилац права својине Град Београд.
Одборници су донели одлуку о конверзији потраживања Града Београда по основу уступљених јавних прихода у трајни улог у капиталу Акционарског друштва за производњу и промет оружја „Застава оружја“ Крагујевац са стањем главног дуга на дан 31. децембра 2016.
Прочитајте још:  Руски медији: Хоће ли доћи до „нормализације“ између Србије и Косова 2024. године?
године и отпису камате на дан 31. децембра 2016. и отпису припадајуће камате на главни дуг од 1. јануара 2017. до 10. октобра 2022. године, пренео је Танјуг.
Спутњик
Бонус видео
https://youtu.be/nyAooXCbbuU

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *