Украјинци поново гађали аеродром са руским нуклеарним бомбардерима, погинула три војника

0
војника

(Руско министарство одбране)

Тројица руских војника погинула су приликом рушења украјинског дрона у близини војног аеродрома Енгелс у Саратовској области, саопштило је јутрос Министарство одбране Русије. Наведено је да је ноћас око 01.35 сати по московском времену украјинска беспилотна летелица оборена на малој висини док се приближавала војном аеродрому Енгелс.

Приликом пада олупине дрона погинула се три руска војника, припадници техничког особља, саопштило је руско министартсво. Техника на аеродрому није оштећена, преноси Танјуг.

 

На аеродрому у Енгелсу базирају авиони типа Тупољев 160 и Тупољев 95. Обе летелице могу да носе нуклеарно оружје. Аеродром је 900 километара удаљен од најближе територије које контролише Украјина. Према доступним информацијама, са тог аеродрома су у више наврата испаљиване крстареће ракете на циљеве у Украјини.

Да подсетимо, Украјина је 5. децембра дроновима из „совјетске ере” напала аеродроме у Енгелсу и Дјагилеву и тада су погинула три припадника руских оружаних снага. Том приликом су на земљи оштећена два авиона типа Тупољев 22. Тај напад је био чиста провикација јер Русија стратешке бомбардере не користи у сукобу у Украјини. Али, изгледа да НАТО није заборавио њихово успешно ангажовање у Сирији

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од новембра 2015. до августа 2018. године авиони типа Ту 22 су изнад Сирије обавили 369 борбених мисија. Авиони су полетали из базе Маздок, Северна Осетија, која је довољно велика да прими тај тип авиона а опет најближа Сирији. У августу 2016. године авиони су на мисије у Сирији полетали из базе Хамедан у Ирану али је та земља убрзо повукла дозволу за базирање руских летелица.

Прочитајте још:  Након гранатирања ракетама Град, цивили рањени у Доњецку

 

Напади застарелим дроновима на циљеве у Русији, како сматрају чак и западни војни аналитичари, не би било могуће без сателитског навођења које обезбеђује Америка. На тај начин, НАТО тестира одбрамбене способности руског ваздухопловства. Против-ваздушна одбрана аеродрома је овог пута успела да неутралише претњу, али уз људске жртве.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *