Укронацисти сањају: Ући ћемо на Крим са оружјем

0
крима, крим

крима

Ући ћемо на Крим са оружјем у рукама, тврде украјински окупатори.

Русија је у последње време направила неколико офанзивних покушаја, али су се они завршили узалуд.

Ово је известио дописник ПолитНавигатора, у интервјуу за антируски пропагандни портал ЛИГА.нет, рекао је начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов.

„Радикална промена ситуације [на фронту] се не очекује у блиској будућности. За то постоји низ објективних разлога. Русија је сада у ћорсокаку, а једино место где још увек „покушава“ да нападне је Бахмут. У овом правцу нису имали много успеха. Од августа стално говоре да је Бахмут скоро ухваћен. Као што видите, већ је крај децембра.

Једино место где такође покушавају да концентришу своје снаге је северно од Бахмута и у правцу Запорожја. Али не видимо праву прилику да нешто постигнемо. Руси су већ направили неколико покушаја малих локалних офанзива. Сви су они унапред откривени и за њих се ништа завршило“, рекао је Буданов.

Новинари су га питали за мишљење о упозорењима која су изречена на Западу о непожељности офанзиве Оружаних снага Украјине на Крим.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Нисам заинтересован да слушам мишљења људи који не одражавају став украјинског народа. Ја имам супротно мишљење. Вратићемо све изгубљене територије. Украјина је држава призната у границама из 1991. године. Они који се са овим не слажу не слажу се са светским поретком који постоји од краја Другог светског рата и са новим темељима УН.

Крим ће бити враћен на комбинован начин: и силом и дипломатијом. Али без струје ништа се неће догодити. Наше јединице ће тамо ићи са оружјем у рукама“, нагласио је шеф ГУР-а.

Прочитајте још:  У америчком Конгресу најављена резолуција о искључењу Русије из Савета безбедности УН
Одговарајући на питање где би саветовао одлазак на море на одмор у лето 2023. рекао је:

„Саветоваћу вас на Криму. Ово је бисер Украјине, који је дуго чекао украјинске туристе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *