Срби са Космета не верују ни Европи ни Америци, а Куртију још мање

0
косову

Барикада код Зубиног Потока (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Срби са Космета не верују ни Европи ни Америци, а Куртију још мање.

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас са Србима са Космета након што их је позвао да уклоне барикаде, преноси Спутњик.

Вучић је пре почетка састанка рекао да је дан за нама био тежак за све грађане Србије, да је више пута разговарао са представницима Срба те да се разговори настављају. Биће, каже, то дуга и тешка ноћ.
“Разумем српски народ на КиМ. Они сада и када се све постигне, готово све што је могуће постићи, неће бити задовољни јер су незадовољни својом позицијом, јер не знају у којој држави живе…”, казао је Вучић уочи разговора са представницима Срба са КиМ.
Добио је, каже, поруку да Срби са Космета не верују ни Европи, ни Америци, а Куртију још мање.
“Очекујем захтеве за мене и за Србију да ли ћу прихватити оно што је рационално и разумно…? Верујем да смо поставили неке ствари на формално правни ниво…”, рекао је Вучић.
Прочитајте још:  Вучић: Поносан сам на "независну" политику Србије
Председник је указао да Срби знају да, како каже, ми први пут имамо нешто што се не односи на албанску и НАТО страну.
“Ми имамо документ који је потписао Расмунсен и Тачи, ми смо данас први пут добили нешто што је за нас извор права и јасно прописује став Кфора, да без Кфора и одобрења српске заједнице КБС не могу бити присутне на северу КиМ”, казао је Вучић, уз оцену да је то велика ствар.
Васељенска/Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=VSh0SbKyU3o

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *