Новогодишње честитке ЕПС-а, Србијагаса и „Паркинг сервиса“: Од сутра струја у Србији скупља за осам, а гас за 11 одсто. Поскупело паркирање у Београду

0

ЕПС (Фото: Јутјуб)

За домаћинства у Србији од сутра ће цена електричне енергије бити већа за осам а гаса за 11 одсто.

Према рачуницама Агенције за енергетику која је крајем новембра одобрила нове, веће цене, са овим повећањем ће домаћинствима са “потрошњом од 400 киловат-часова” рачун бити увећан за око 300 динара.

За оне који се греју на термоакумулационе пећи увећање ће износити око 1.600  динара у односу на садашњи рачун, док ће поскупљење највише осетити они који имају етажно грејање или се греју грејалицама, пренео је Танјуг.

Поскупело паркирање у Београду

Од сутра ће цене паркирања на подручју зонског система у Београду бити веће за четири до пет динара по сату, а примењиваће се од среде, 4. јануара, јер се током новогодишњих празника неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града, саопштено је данас из „Паркинг сервиса“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из овог предузећа наводе да ће сат паркирања у црвеној зони уместо 56 динара коштати 60 динара, у жутој зони 53 динара, уместо досадашњих 48 динара, у зеленој зони 45 динара, а до сада је коштао 41 динар.

Цена сата паркирања у плавој зони је по новом ценовнику 35 динара, до сада је била 31, а вишесатна карта ће уместо 150 коштати 200 динара, док ће за станаре зонског подручја месечна повлашћена паркинг карта коштати 500 динара, а за правна лица са седиштем у зонама убудуће ће коштати за пет до шест одсто више него до сада.

Паркирање на СМС паркиралиштима „Видин капија“ и „Сава променада“ није поскупело, па сат времена кошта 50, односно 70 динара, као ни цена за получасовно паркирање у љубичастој зони, која остаје 100 динара.

Није повећана ни цена дневне паркинг карте у зонском подручју, која износи 1.870 динара, као ни ван зонског подручја, чија цена и даље остаје 720 динара.

Рок важења попуста за дневну паркинг карту за паркирање у зонама продужен је са осам на 20 дана, а у овом року корисници могу остварити попуст од 50 одсто.

Прочитајте још:  Руски медији: Београд обећава подршку Москви све док траје јефтин гас
Београд ће и после корекције цена бити у истом нивоу са другим градовима у Србији, попут Ниша или Новог Сада који, такође, примењују зонски систем паркирања, наводи се у саопштењу и додаје да је ово прво повећање цена од 2009. године, пренео је Танјуг.

НСПМ/Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *