Потукла се два имама у кафани

0

Сарајево (Фото: Pixabay)

У Новом Граду у кафани “Венеција” дошло је до туче у којој су учествовала два имама и то главни имам Меџлиса Исламске заједнице у Новом Граду Мустафа-еф. Ихтијаревић и некадашњи главни имам Елвир еф. Вакуфац.

Kако сазнаје УНА физички обрачун се одиграо у понедељак 26. децембра око 17 часова у угоститељском објекту “Венеција” у Новом Граду.

Добро упућени извор каже да је сукоб изазвао Вакуфац који је прво вербално, а потом и физички насрнуо на главног имама Ихтијаревића и задао му неколико удараца.

Kако незванично сазнаје УНА мотив напада је било то што је Ихтијаревић рекао Вакуфцу да ће му одузети кључеве вјерског објекта јер је наводно сумњао да се Вакуфац бави недозвољеним радњама, односно читањем записа.

Цијели случај јуче је пријављен Полицијској станици у Новом Граду и у току је рад на утврђивању одговорности виновника, као и свих околности које су довеле до сукоба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из ПУ Приједор одговорили су да је Полицијској станици Нови Град данас достављена пријава против некадашњег главног имама.

“М.И. из Новог Града је у пријави навео да га је 26. децембра у једном угоститељском објекту у Новом Граду лице Е.В. из Бихаћа физички и вербално напало. Поступајући по пријави полицијски службеници су предузели законом прописане мјере и радње и утврдили да је лице Е.В. починило прекршај по Закону о јавном реду и миру и против истог ће надлежном суду бити достављен захтјев за покретање прекршајног поступка”, рекла је за УНА портал портпаролка ПУ Приједор Звездана Алендаревић.

За данас је заказана и 23. редовна сједница Извршног одбора Меџлиса ИЗ Босански Нови на којој ће се, између осталог, расправљати и о физичком нападу на главног имама, што је 2. тачка дневног реда.

Прочитајте још:  Бошњачко национално веће припрема сценарио за немире у БиХ унапред оптужујући Србе!

Иначе, Вакуфац је годинама био главни имам Меџлиса ИЗ у Новом Граду, а 2015. године је поднио оставку на то мјесто из приватних разлога. Одређено вријеме је био и предсједник Повјереништва Меџлиса ИЗ Босански Нови, гђе је такође поднио оставку будући да се Меџлис налазио у великим финансијским проблемима.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *