Путин потписао нови закон: Доживотна казна затвора за оне који раде против националних интереса Русије

0
путин казна, путин

Најблажа казна за овај прекршај претпостављаће затворску казну од осам година, наводи се у новом закону.

Руски председник Владимир Путин потписао је данас закон који предвиђа строге казнене мере за оне који учествују у субверзивним акцијама на територији Русије. Најстрожа мера, у одређеним случајевима, претпостављаће и доживотну затворску казну.

Према речима Василија Пискарева, председника Kомитета за безбедност Думе и једног од аутора закона, потреба за оваквим изменама узрокована је наглим повећањем броја саботажа у земљи. Према подацима Генералног тужиоца, само једна саботажа била је забележена у Русији прошле године, док их је ове године било чак 21, преносе „РИА Новости“.

Онима за које се буде сумњало да су подстицали субверзивне акције, да су врбовали нове чланове или на други начин учествовали у реализацији ових акција, укључујући и финансирање диверзантских група, претиће затворска казна од осам до десет година. Уколико се испостави да је у том циљу појединац користио и своје службени положај, затворска казна ће у том случају бити од десет до 20 година.

Било какво помагање диверзантима казниће се затвором од десет до 20 година. Оно се дефинише као свесно помагање преступницима путем „давања савета, упутстава, потребних информација или других средстава и оруђа“, а под њу потпадају и сви случајеви када диверзантима неко обећа склониште, преноси портал РБK.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Они који се буду одлучили да прођу специјалну обуку, претиће им од осам година затвора до доживотне робије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *