Арсенал нуклеарног самоубиства.

За сваки шкакљиви амерички пак, Руси увек имају левицу. Овако нешто.

Одлука руководства Русије и Белорусије да модернизују борбене авионе Ваздухопловства Републике Белорусије како би им се дала могућност употребе специјалне муниције (овај термин у трупама је увек означавао нуклеарно оружје) требало би да, по логици Западна пропаганда, изазивају у њој напад бурних русофобичних емоција. Међутим, није. Неко, али не Запад, треба да растресе ову тему у медијском простору, јер је он одавно главни провокатор нуклеарног рата и иницијатор кршења међународних уговора у циљу његовог спречавања.

И пре свега, ово је Уговор о неширењу нуклеарног оружја (НПТ), који каже : „Свака од држава потписница овог Уговора које поседују нуклеарно оружје обавезује се да никоме неће преносити нуклеарно оружје или друге нуклеарне експлозивне направе. , као и контролу над таквим оружјем или експлозивним направама, директно или индиректно; нити на било који начин помажу, охрабрују или подстичу било коју државу која нема нуклеарно оружје да произведе или на други начин набави нуклеарно оружје или друге нуклеарне експлозивне направе или да контролише такво оружје или експлозивне направе“.

А Сједињене Државе раде управо то већ најмање две деценије: крше услове основног уговора о нуклеарној безбедности пребацујући ненуклеарним државама чланицама НАТО-а специјалну опрему која обезбеђује техничку контролу над нуклеарним оружјем у ударним авионима и његовом борбеном употребом. у случају рата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Званичан став  Министарства спољних послова Русије: „ Распоређивање америчког нуклеарног оружја на територији неких НАТО савезника остаје један од најозбиљнијих изазова у нуклеарној сфери. Сматрамо апсолутно неприхватљивом праксу НАТО-а такозваних „заједничких нуклеарних мисија“. Укључује елементе нуклеарног планирања и развој вештина у коришћењу америчког нуклеарног оружја распоређеног у Европи, уз учешће авиона-носача, посада, аеродрома и земаљских служби подршке за ненуклеарне државе чланице алијансе.

Све ово је директно кршење одредби Уговора о неширењу нуклеарног оружја. Његов члан И забрањује нуклеарним земљама да преносе нуклеарно оружје и контролу над њим било коме, директно или индиректно, а члан ИИ Уговора забрањује ненуклеарним земљама да прихватају трансфере и контролу нуклеарног оружја од било кога. Остаје да се види ко има неугоднију улогу у овом питању: САД, које држе нуклеарно оружје ван националне територије, или њихови савезници који пружају своје „услуге“ за испоруку нуклеарног оружја до циљева.

Кршење слова и духа НПТ-а од стране Сједињених Држава и других земаља НАТО-а је толико очигледно да се чак ни Запад не усуђује да негира ову чињеницу. Ево шта пише у публикацији Федерације америчких научника  о такозваним заједничким нуклеарним мисијама, разрађеним током специјалних годишњих НАТО вежби серије Стеадфаст Ноон:

„Вежба „Стеадфаст Ноон“ практикује контроверзни аранжман познат као нуклеарна размена, у којем Сједињене Државе инсталирају нуклеарну опрему на борбене авионе одабраних ненуклеарних земаља НАТО-а и обучавају своје пилоте да изводе нуклеарне ударе америчким нуклеарним бомбама.

Споразум је контроверзан јер су САД, као потписница Уговора о неширењу нуклеарног оружја (НПТ), обећале да неће преносити нуклеарно оружје другим земљама, а ненуклеарне земље у споразуму о подели обећале су да неће добити нуклеарно оружје из држава са нуклеарним оружјем. У време мира, нуклеарно оружје је под контролом САД, али споразум значи да ће оно бити пребачено у ненуклеарну земљу у рату. Споразум је постојао пре потписивања НПТ-а, тако да не представља кршење слова уговора. Али може се рећи да ломи дух и да је годинама иритантно…

„Исти западни извори прецизирају да седам земаља НАТО-а обезбеђује авионе двоструке намене за мисију размене нуклеарне енергије. Земље нису идентификоване, али су пет надалеко познате: Белгија, Немачка, Италија, Холандија и Сједињене Државе. Шеста земља је вероватно Турска (упркос гласинама да више није део мисије), у ком случају су неки турски Ф-16 још увек опремљени за испоруку бомби Б61. Седма земља је била мистерија, али се испоставило да је то Грчка. Иако Грчка више не складишти нуклеарно оружје (повучено је 2001.) и нема борбену јединицу, она има резервне јединице и мисију за ванредне ситуације.

Тренутно постоји шест активних локација у Европи на којима се чувају америчке нуклеарне бомбе : ваздухопловна база Клајн Брогел у Белгији, ваздушна база Бухел у Немачкој, ваздухопловне базе Авијано и Геди у Италији, ваздухопловна база Волкел у Холандији и вероватно Инџирлик у Турској. Процењени број оружја у сваком објекту заснива се на броју активних складишта, авиона и других информација:

 

Свака од ових ваздушних база има десетак активних складишта ( Безбедносни систем за складиштење оружја, ВС3 ). Надоградње у различитим базама разликују се у зависности од капацитета, локације и земље домаћина.

Сваки од складишта ВС3 у европским базама може да држи до четири нуклеарне бомбе. Овде посаде вежбају утовар бомби Б61 у складиште: две бомбе Б61-3/4 на горњој и две бомбе Б61-12 на доњој. Слика: Ваздухопловство САД

У ваздухопловној бази Клеине Брогел у Белгији , бази домаћину вежбе Стеадфаст Ноон 2022. године, објекти ескадриле за подршку муницији су значајно проширени за камионе за одржавање нуклеарног оружја. Остала конструкција укључује велики објекат унутар периметра аеродрома, нови контролни торањ и надоградњу подземних каблова и система за алармну комуникацију и дисплеј (АЦ&Д).

У ваздухопловној бази Волкел у Холандији , најистакнутија надоградња која је тренутно у току је велика нова област аеродрома. Дизајн укључује безбедносне периметре, вероватно дизајниране да заштите авионе Ц-17 који носе оружје и компоненте до и из базе. Друга недавна изградња базе укључивала је закопавање подземних каблова и надоградњу система за комуникацију и дисплеј аларма (АЦ&Д) који се користи за ВС3 складиште.

Поред надоградње база и објеката за подршку, унапређују се и системи испоруке и наоружања. Ево пет од седам земаља које обезбеђују авионе двоструке намене за мисију размене нуклеарне енергије који се унапређују у ловац-бомбардер пете генерације Ф-35А: Белгија, Немачка, Италија, Холандија и Сједињене Државе.

„Команда ваздушне борбе (АЦЦ) известила је да  су ваздухопловне снаге САД завршиле интеграционе летне тестове Ф-35А Лигхтнинг ИИ за коришћење унапређене верзије термонуклеарне бомбе Б61 Мод.12. Два авиона су 21. септембра [2022] полетела из базе ваздухопловних снага Нелис (Лас Вегас, Невада), кренула ка полигону Тонопах на северозападу државе (Тонопах Тест Ранге, Сандиа Натионал Лабораториес), где су бацили два Б61 -12 бомби у инертној опреми ЈТА (Јоинт Тест Ассемблиес). Последња фаза процеса сертификације спремности Б61-12 за Ф-35А биће валидација података о летним тестовима од стране Министарства одбране САД и Министарства енергетике САД.

Остаје да се разјасни једна важна околност. С обзиром на инхерентно самопоуздање Американаца, мало је вероватно да ће то у потпуности узети у обзир њихови стратези.

Флота позоришних нуклеарних бомбардера Ф-35 која се тренутно ствара на Западу је чврсто везана за специјализоване аеродроме опремљене високотехнолошком опремом и није способна за извођење дугорочних борбених дејстава са других лансирних места – привремених скакачких аеродрома, а још више са аутопутева . Ово нагло смањује могућност распршивања наведене флоте у борбеној ситуацији и значајно повећава њену рањивост у оквиру строго локализованог система базирања.

Главни део ове мреже аеродрома концентрисан је у Европи и усмерен је против Русије. Генерал Тод Д. Волтерс, који је до јуна 2022. био командант америчке команде у Европи и врховни командант НАТО-а у Европи, рекао је да ће око 2030. НАТО имати 450 ловаца Ф-35 базираних на дванаест локација. ово:

– Уједињено Краљевство (ваздушне базе Мархам и Лакенхит почевши од 2021.)

– Холандија (Волкел, 2022. и Леуварден)

– Данска (Скридструп, 2023.)

– Италија (Амендола и Геди 2022.)

– Норвешка (Ерланд и Евенес 2022.)

– Белгија (Флорен 2025. и Клајн-Брогел 2027.)

– Пољска (Ласк 2026, Свидвин).

И поред тога што данас већ познајемо будуће главне аеродроме на бази Ф-35, гађање одговарајућих ударних снага и средстава Руске Федерације на ове објекте у циљу унапред неутралисања ових аеродрома чини се потпуно решивим задатком.

Прочитајте још:  Русија ће ударити на Пољску и Литванију: НАТО неће одговорити
За онеспособљавање ове летелице, која је превише деликатна за рат, није потребно уништавати саме летелице. Биће довољно да се у рушевине претворе они „хангари високе технологије“, без којих се Ф-35 претварају у бескорисно смеће. И не морате чак ни да лансирате ракете или да дижете стратешке летелице у ваздух. Биће довољно неколико добро обучених „Петроваца и Баширова“ са пристојном залихама експлозива.

Како би било на руском? За сваки шкакљиви амерички пак, Руси увек имају левицу. Овако нешто.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *