НАТО албанским сепаратистима дао ветар у леђа!

0
професор, нато штрпцу кфор, бошњаци, безбедности

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Овим потезом НАТО је дао ветар у леђа албанским сепаратистима у Приштини!

Сарадник вашингтонског Кејто института Тед Гален Карпентер изјавио је да би Косово и Метохија могло да постане наредна велика европска криза уколико се тренутни трендови наставе, као и да тензије на Космету брзо расту и достижу тачку на којој не може да се искључи чак ни оружани сукоб пуних размера.

Он је у изјави за Танјуг истакао да је пристрасност САД – НАТО по питању Косова и Метохије, која датира од касних 90-их, охрабрила и ојачала „тврдолинијашке елементе” у Приштини.

 

„Западна војна интервенција није решила косовско питање, само је одложила дан обрачуна. Косово би могло да постане следећа велика европска криза ако се садашњи трендови наставе. Шта год да се деси, НАТО и Сједињене Америчке Државе морају да се држе подаље од сукоба и пусте европске нације да реше проблем”, оценио је Карпентер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Није почело уклањање барикада на Рудару

Уклањање барикада на Рудару још није кренуло нити је људима са барикада речено кад ће оне бити уклоњене, преноси Танјуг.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у преподневним сатима да треба да почне уклањање барикада на северу Космета.

Вучић је касно синоћ у обраћању јавности након састанка са представницима Срба са севера Косова у војној касарни „Стефан Немања” у Рашкој, рекао да „уклањање барикада није једноставно и не могу за два сата” да се уклоне.

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *