БРИТАНСКИ НОВИНАР И ПОЛИТИЧАР НИЈЕ МОГАО ДА ЋУТИ: Мадлен Олбрајт је масовни убица (ВИДЕО)

0
Мадлен Олбрајт

Мадлен Олбрајт (Фото: EPA-EFE/Michael Reynolds)

БРИТАНСКИ НОВИНАР И ПОЛИТИЧАР НИЈЕ МОГАО ДА ЋУТИ: Мадлен Олбрајт је масовни убица.

Џорџ Галовеј је британски политичар, некадашњи посланик у британском парламенту, познати водитељ и уредник многих радијских и тв програма, писац и лидер Радничке партије Британије.

Прочитајте још:  Србија дочекала новинара 36ОН са З-симболима и слоганима „Доле НАТО”
У приложеном видео инсерту Галовеј говори критички о Мадлен Олбрајт, бившем америчком државном секретару и амбасадору у УН коју сматра масовним убицом због опсежних америчких санкција према Ираку након којих се сматра да је живот изгубило више од 500 хиљада ирачке деце.

,,Против моје вере је да говорим ружно о недавно преминулима али понекад нас нечији крај присили да прекинемо тај небески протокол. И ово је један од тих. Масовни убица Мадлен Олбрајт, државни секретар и амбасадор УН у Клинтовој администрацији 1990-тих је један од таквих изузетака. Она је била масовни убица и оправдала је масовно убиство у то вријеме више од пола милиона ирачке деце која су често умирала пре него што су и знала да су Ирачани“, истакао је Галовеј.

Прочитајте још:  Доктор оголио српску власт: "Нема ништа од масовног тестирања" (ВИДЕО)
У то несрећно време, Лезли Стал из ABC News поставила је питање Олбрајт ,,да ли је више од пола милиона ирачке деце  умрлих као резултат ваших санкција била цена вредна плаћања?“

Она је без икаквог оклевања одговорила ,,То је цена, ми верујемо, вредна плаћања!“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Подсетимо, председник Барак Обама је 2012. године доделио Мадлен Олбрајт Медаљу слободе за изузетне заслуге националним интересима Сједињених Америчких Држава, светском миру и осталим настојањима.

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *