И у новој години Србија ради Београд се гради: У 2023. бесплатни вртићи и уџбеници само у Београду!

1
вртићи

Београд (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

И док у појединим руралним местима деца немају ни обезбеђен превоз до школе, вртићи коштају толико да родитељи не могу себи да их приуште, у Београду се најављују бесплатни вртићи у уџбеници 

Према најави градоначелника Београда Александра Шапића, од ове године деца у главном граду ће бесплатно похађати државне и приватне вртиће, а ученици од првог основне школе до четвртог разреда средње школе имаће бесплатне уџбенике који се неће наслеђивати.

Од 205,5 милијарди динара, колико износи буџет Града Београда за 2023, према Шапићевим речима, око 40 милиона динара предвиђено је само за обезбеђивање бесплатних вртића.

Према најави градоначелника Београда, градски буџет за ову годину предвиђа и много више услуга социјалне заштите које ће бити бесплатне.

Шапић је објаснио да се „до новца дошло рационализацијом”, и да „није подигнут ниједан нови намет” Београђанима, а бесплатни вртићи и уџбеници само су део новца из „буџета бриге о људима”, који су усмерени на помоћ младима за заснивање породице и повећање наталитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је најавио, градска власт неће због повећаних улагања у услуге социјалне заштите одустати од инвестиција, а за ову годину у буџету је планирана реконструкција или уређење 100 улица, преноси Бета.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “И у новој години Србија ради Београд се гради: У 2023. бесплатни вртићи и уџбеници само у Београду!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *