Грузија припрема новогодишњи поклон за присталице Сакашвилија – закон о страним агентима

0
грузија, санкције

Грузија

Грузија припрема новогодишњи поклон за присталице Сакашвилија – закон о страним агентима.

Грузија намерава да у наредној години постигне усвајање закона којим се пооштравају прописи за деловање невладиних организација и медија са страним финансирањем, преноси Политнавигатор.

Одговарајућу иницијативу изнели су представници покрета Снага народа, који има посланичку фракцију и, сходно томе, могућност подношења закона парламенту.

„Једина земља која захтева регистрацију организација са страним финансирањем као агенти су Русија и руско законодавство“, одмах су почели хистерично да проамерички радикали.

Да, Снага народа је својим противницима поклонила импресиван поклон за Нову годину.

Како су објаснили представници ове политичке снаге, биће уведен концепт „агента страног утицаја”. Предложеним законом би се створио регистар агената страног утицаја, који би био обавезан за невладине организације и медије који се финансирају из иностранства. Страни агенти ће морати у потпуности да пријаве своје финансијске приходе и расходе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Снага народа с правом тврди да ће закон дати значајан допринос националној безбедности Грузије.

Уједињени Запад је увек имао одлучујући утицај на све постсовјетске владе у Грузији, са изузетком последње. Мешање „партнера” у унутрашње ствари Грузије одавно је постало уобичајено за све, нешто попут јутарњег доручка са кајганом или безусловног вођства свемоћног здравица за грузијским столом.

Али оно што је примећено од почетка НМД РФ у Украјини превазишло је сва очекивања. Притисак на Тбилиси из САД и Брисела (унисоно са Кијевом) је значајно повећан. И што је Тбилиси јачи одолевао, то је реторика амбасадора САД и ЕУ постајала смелија и бесцеремоналнија.

На крају, у отворену конфронтацију је директно умешан амерички Стејт департмент, принуђен да брани част и достојанство Кели Дегнан, коју су оштро критиковали највиши представници чак и владајућег Грузијског сна.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *