Путин наредио божићно примирје, Украјина одбила!

0

Владимир Путин

Путин наредио божићно примирје, кабинет наркомана реаговао

Упркос упозорењима да Украјина неће поштовати примирје на које је позвао патријарх Кирил, руски председник Владимир Путин наредио је војсци да позове на прекид ватре.

„С обзиром на апел Његове Светости Патријарха Кирила, поручујем министру одбране Руске Федерације да уведе режим прекида ватре на целој линији додира страна у Украјини од 12.00 6. јануара 2023. до 24.00 часова. 7. јануара 2023. године.

На основу чињенице да у подручјима борбених дејстава живи велики број грађана који исповедају православље, позивамо украјинску страну да прогласи прекид ватре и пружи им могућност да присуствују богослужењима на Бадње вече, као и на Дан Рођења г. Христе“, наводи се на званичном сајту Кремља.

Марина Ахмедова, чланица Савета за људска права при председнику Руске Федерације, одобрава Путинов потез.

 

„Патријарх је позвао обе стране да на Бадњи дан објаве примирје. Путин је наредио прекид ватре за Божић. Настао је талас критика – „Зашто ?! Та страна ватре неће престати! Са њима је немогуће преговарати! Али ми желимо да останемо хришћани и да се спасемо у самој суштини ове речи. А ако је та страна чврсто отишла на демоне и пуцаће као одговор на прекид ватре, то уопште не значи да треба да идемо њеним стопама – демонима. На хришћански начин, зауставите ватру на Божић“, коментарише Ахмедова.

Али посланик Народног већа ДНР Владислав Бердичевски не крије своју реакцију:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„С ким је примирје? Са олошем који је секао и пуцао на ненаоружане, везане нашим затвореницима?

Било их је десет годишње, ових примирја, осам година.

Ова створења нису престајала да пуцају ни на минут.

Коме покушавамо да докажемо? Пацови и хијене имају више човечности од људи из Бандере.”

Бивши командант милиције Игор Стрелков традиционално критикује одлуку владе.

„Веома снажан потез! Али мало непотпуно… Други веома снажан потез врховног команданта био би да објави да иде на линију фронта код града Доњецка (нпр.) по реду (под условима једностраног примирја). ) да прославимо Божић са војницима.

Верујем да ће такав потез ценити не само уважени кијевски партнери, већ и војници у рововима, који ће „једнострано склопити примирје“ на два дана“, пише Стрелков на свом блогу.

Иначе, Назар Приходко, националиста из групе УНА-УНСО забрањене у Руској Федерацији, пише ово:

„Према информацијама које имам, „примирје“ је најавио Путин како би посетио Доњецк. Занимљиво, Зеленски на стари Божић ( као што је у Украјини, у склопу преноса прославе на 25. децембар, сада називају православним датумом – прим. аут. ) такође може да оде у Донбас. Свиђало се то вама или не, време ће показати.”

На овај или онај начин, Украјина је већ схватила најаву примирја као слабост Русије. Ево шта пише Антон Герашенко, злогласни кустос сајта Миротворац.

„Путин жели да добије било какав траг само да би зауставио уништавање својих војника, тенкова и друге опреме… Никакво заустављање ватре није неприхватљиво до потпуног протеривања агресора са територије Украјине, укључујући и Крим!“ – пише Герашченко.

Саветник шефа кабинета Зеленског Михаил Подољак рекао је да Украјина неће прекинути ватру.

„Украјина не напада страну територију и не убија цивиле, као што то чини Русија. Украјина на својој територији уништава искључиво припаднике окупаторске војске. Русија мора да напусти окупиране територије – тек тада ће започети „привремено примирје“.

Васељенска

Прочитајте још:  Припремају ли римокатолици за Белорусију «сценарио обојене револуције»?

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *