ЗЕЛЕНСКИ ПОШТЕНО НАСАМАРЕН? Бајден шаље у Украјину “највећи промашај америчке војне индустрије” (ВИДЕО)

0
зеленски, бајден

Володимир Зеленски

Амерички председник Џозеф Бајден и немачки канцелар Олаф Шолц изразили су „заједничку решеност” да наставе финансијску, хуманитарну, војну и дипломатску помоћ Украјини „колико год је потребно”.

– С тим у вези, САД намеравају да обезбеде Украјини борбена возила пешадије Бредли, а Немачка борбена возила пешадије Мардер – наводи се у саопштењу за јавност.
Обе земље планирају да обуче украјинску војску у руковању оба типа савремених западних оклопних возила.

– Немачка ће се придружити Сједињеним Америчким Државама у испоруци додатне батерије за противваздушну одбрану Патриот Украјини – такође се наводи у саопштењу.

Сједињене Државе су у децембру најавиле доделу прве батерије Патриот Украјини са трансфером у наредних неколико месеци – пренела је РИА.

Војни експерти истичу, међутим, да је реч о веома лошем послу и да америчка војска покушава да се реши Бредлија по сваку цену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Колико су америчка борбена возила Бредли катастрофална у реалним ратним сукобима открио је и британски Гардијан. Британци наводе да је реч о највећем промашају америчке војне индустрије.

Бредли је замишљен као “убица тенкова”, а управо је од тенкова и то оних “препотопских” руских Т 55 потамањен у сваком рату у ком су ова оклопњаци учествовали. Стотине Бредлија уништили су Ирачани у другом заливском рату, а једина земља која их је куповала до сада била је Саудијска Арабија.

Америчка војска покушала је да модернизује Бредлије, али је брзо одустала од тога – то је немогућа мисија. Пронађено је идеално решење. Бредлије поклања.

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *