Лукашенко: нека сјај Божића обасја сваку породицу срећом

0
Лукашенко

Лукашенко (фото:Белта)

Лукашенко: нека сјај Божића обасја сваку породицу срећом.

Прочитајте још:  Путин одговорио Меркеловој: неприхватљиви било какви покушаји спољног мешања у унутрашње послове Белорусије
Председник Белорусије Александар Лукашенко честитао је православним хришћанима Белорусије Божић. Ово је дописнику БелТА саопштила прес служба белоруског лидера.

„У ово дивно време, када су срца милиона верника загрејана чаролијом једног од најсветлијих хришћанских празника, осећамо јединство са целим православним светом, испуњавамо се посебним осећајем припадности Великој Тајни и доказујемо своје веру добрим делима“, истакао је председник Белорусије.

Прочитајте још:  Лукашенко: Украјина мора да склопи мир са Русијом без предуслова
Шеф државе је истакао да су главне хришћанске вредности Белоруса – искрена љубав према ближњем, мудрост, отвореност, милосрђе – биле и остале права звезда водиља. „Знајући из прве руке цену мира и слоге, пријатељства и добросуседства, увек смо спремни да пружимо руку помоћи у тешким ситуацијама и поделимо радосне тренутке“, рекао је Александар Лукашенко.

„Нека сјај Божића обасја сваку породицу срећом, ојача огњиште, испуни га јединственом атмосфером међусобног разумевања и топлине“, пожелео је шеф државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Божићна честитка председника Белорусије:

Драги сународници!

Од свег срца вам честитам празник Рођења Христовог.

У ово дивно време, када су срца милиона верника загрејана чаролијом једног од најсветлијих хришћанских празника, осећамо јединство са целим православним светом, испуњавамо се посебним осећајем припадности Великој Тајни и доказујемо своју веру. са добрим делима. За Белорусе, главне хришћанске вредности – искрена љубав према ближњем, мудрост, отвореност, милосрђе – биле су и остале права звезда водиља. Знајући из прве руке цену мира и слоге, пријатељства и добросуседства, увек смо спремни да пружимо руку у помоћ у тешкој ситуацији и поделимо радосне тренутке.

Нека сјај Божића обасја сваку породицу срећом, ојача огњиште, испуни га јединственом атмосфером међусобног разумевања и топлине.

Александар Лукашенко.

Васељенска/Белта

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *