Срби на Божић у Скадру са жељом да остану на свом вековном огњишту

0

Срби на Божић у Скадру са жељом да остану на свом вековном огњишту.

Срби из Скадра и околине окупили се у цркви Свете Тројице у Враки надомак тог града, где живе припадници српске националне мањине, да прославе најрадоснији хришћански празник Божић.

Честитајући Божић свим православцима широм света, председник српско-црногорског удружења Морача Розафа из Скадра, Пaвле Јакоја Брајовић рекао је да су Срби на тим просторима упркос свим недаћама успели да очувају своју веру, језик, културу и традицију.

“Користим прилику да поздравим све Србе и Црногорце који живе у Албанији па и у Србији и Црној Гори и свуда по свету да знају да и у Скадру у Албанији има Срба који негују српску и Светосавксу традицију” рекао је Брајовић.

Литургију је служио старешина храма Иван Поповић и уз благослов архиепсикопа Албаније Анастасија, свештеник Митрополије црногорско-приморске, Предраг Шћепановић који је рекао да долазћи из митрополије црногорско-приморске доноси благослове епископа Јоникија за народ који је успео да очува своје корене у Албанији и који је свој на своме.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зашто СВЕТОГ САВУ морамо чувати да нам га поново не ,,спале“ и отргну из свести
Најрадоснијем хришћанском празнику посебно су се обрадовали најмлађи Скадрани којима су подељени пригодни поклони.

Црква Свете Тројице у Враки припада Албанској аутокефалној правослваној цркви (ААПЦ). Изграрађена је заједничким средствима албанске цркве и Митрополије црногорско-приморске на приватном имању које је породица Брајовић даровала како би литургије биле служене на српском језику.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *