Вучић: Кфор одговорио да нема потребе за повратком српских снага на КиМ

0
професор, нато штрпцу кфор, бошњаци, безбедности

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Кфор је одговорио да нема потребе за повратком српских снага на територију Косова и Метохије, рекао је председник Србије Александар Вучић.

“Они су у свом пажљиво састављеном писмену упућеном Влади Србије, који сам и ја добио, одговорили да сматрају да нема потребе за повратком Војске Србије на територију КиМ, притом се позивајући на Резолуцију 1244″, навео је Вучић за ТВ Пинк, додавши да Кфор, по Резолуцији СБ УН 1244, нема право да одбије тај захтев Београда.

Председник је додао да се у одговору Кфора наводи да “пажљиво мотре на то шта се збива на северу”.

“Није ваш посао да бринете о барикадама на северу, већ о свим Србима на Косову и Метохији. Њихово руководство брине о политичким решењима, о чланицама НАТО које су организатори свега тога, а не о стварној безбедности. Они су само политичко оруђе у рукама најмоћнијих западних сила”, поручио је Вучић.

“Чекаћемо, и указивати како и на којим местима нису заштитили српски живаљ. Као дечака Стевана Томића у Клокоту, а да ни не причам о дечаку Стефану Стојановићу. Срамна је кампања из света подршке Куртију”, рекао је председник и додао да ће видети какав ће бити одговор Београда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Имамо неколико опција, пратићемо пажљиво где све нису заштитили наш народ”, казао је председник.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *