Жестоке борбе код Бахмута и Соледара – ослобођена стратешка тачка, Зеленски шаље појачање

0
рат, зеленски

Украјина (АП © ЛИБКОС)

У току је 320. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини. Владимир Зеленски је саопштио да су у току припреме за пребацивање додатнх снага под Соледар и Бахмут, где су у току жестоке борбе. Немачка грозничаво тражи оклопна возила „Мардер“ за слање у Кијев, пише „Шпигел“.

Руске снаге ослободиле су стратешку тачку Бахмутско у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштено је у штабу Територијалне одбране ДНР.

Украјинске снаге се спремају да пређу Дњепар у подручју Каховског резервоара, саопштио је члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

„У последње време Дњепар је постао плитак, што није случајно. То индиректно потврђује да се украјинске трупе спремају да пређу Дњепар у области Каховског резервоара. Енергодар и Запорошка нуклеарна електрана могу постати један од праваца за десант трупа“, рекао је Рогов.
Према његовом мишљењу, смањење протока воде у Дњепру је вештачки процес који организују кијевске власти постепеним затварањем хидротехничких капија на бранама хидроцентрала у горњем току Дњепра.

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да команда Оружаних снага Украјине организује пребацивање додатних снага у области Бахмута (Артјомовска) и Соледара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *