Србија укида царину на увоз прасади

1

Pixabay

Србија укида царину на увоз прасади.

Одлуком Владе Србије на иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде од ове године је укинута царина на увоз товних прасади до 50 килограма као и прелевман од 8,7 динара по килограму за тов прасади и тов говеда, чиме би према речима ресорне министарке Јелене Танасковић требало да се помогне унапређењу сточног фонда у Србији.

– Ова мера је донесена као мера помоћи нашим пољопривредним произвођачима са идејом обнове сточног фонда Србије. По процјенама и анализама за претходне двије године, које су радили републичка статистика, Привредна комора Србије, као и Министарство пољопривреде, нама у овом тренутку недостаје око милион прасади да попунимо капацитет фарми – рекла је министарка Танасковић.

Додала је да је у претходном периоду сточни фонд смањен и да је стратешки циљ Министарства пољопривреде и цијеле државе у овој години повећање сточног фонда при чему ће акценат бити усмјерен на свињогојство и говедарство.

Прочитајте још:  Вучић након састанка са Ескобаром: Позиција Србије остаје непромењена
Танасковићева је истакла да ће се овим мерама, произвођачима омогућити да краткорочно, у току једне године колико траје њихова примена, увезу квалитетну прасад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њеним речима, држава ће због укидања царина и прелевмана бити на губитку од око милијарду динара, колико је из ова два извора приходовано прошле године.

Иначе, највише прасади се у Србију увезе из Европске уније.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија укида царину на увоз прасади

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *