Штрајк упозорења у „Застава оружју“

0
застава оружје

Застава оружје

Штрајк упозорења у „Застава оружју“.

Скоро 2.000 радника фабрике „Застава оружје“ у Крагујевцу одржало је данас штрајк упозорења због одбијања Надзорног одбора да се постави генерални директор фабрике, саопштила је синдикална организација „Застава оружје“ и навела да штрајкачки одбор захтева да се хитно изабере генерални директор и смени надзорни одбор ове фабрике.
Синдикалци истичу да фабрика већ 20 дана нема генералног директора, а да је надзорни одбор недавно поставио статутарног заступника који, како наводе, без обзира на овлашћења не може да обавља послове генералног директора у складу са Законом о привредним друштвима и статутом предузећа.
Прочитајте још:  Војни експерт Литовкин: Запад не пружа помоћ Украјини, већ зарађује на сукобу
То што је учешће у штрајку узео веома велики број радника, према оцени синдиката „говори и о забринутости за будућност фабрике и егзистенцију с обзиром на тешку ситуацију у фабрици која је узрокована дугогодишњим неодговорним управљањем због чега је фабрика у огромним дуговима и са ниским степеном упошљавања који не даје наду да на такав начин може да се опстане“.
Из синдикалне организације „Застава оружје“ додају да су позвали свих седам народних посланика у Скупштини Србије изабраних на територији Крагујевца, да сутра присуствују заједничком састанку на коме би се упознали са тешком ситуацијом у фабрици, пренео је Танјуг.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=5lZGf6XYHsU

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *