Београд: Од фебруара већи рачуни за Инфостан

0

Foto: Pxhere

Београд: Од фебруара већи рачуни за Инфостан.

Од 1. фебруара становници Београда плаћаће воду 12,5 одсто скупље него до сада, док ће цена даљинског грејања бити већа за пет одсто. Тако ће кубик воде од идућег месеца коштати 66,80 динара уместо досадашњих 59,46 динара, док ће грејање по квадрату са садашњих 119,39 динара поскупети на 125,22 динара. Сви износи укључују и ПДВ.

И то није све.

Према подацима које је на својој интенет страници објавило Јавно комунално предузеће Београдски водовод и канализација, од фебруара је скупље и одвођење отпадних вода, које ће житељи главног града плаћати 27,04 динара по кубику, уместо досадашних 24,04 дина

ра.Већа је и фиксна накнада под називом погонска спремност система. Она ће од фебруара бити 147,02 динара, уместо садашњих 130,68 динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ЈКП Београдски водовод и канализација је на седници Надзорног одбора 1. децембра 12.2022. године, донело Одлуку о цени за испоручену воду и одвођење отпадних вода која ће се примењивати почев од 1. фебруара 2023. године. За све категорије корисника цена испоручене воде, одвођења отпадних вода и погонске спремности система увећана је за 12,5 одсто што ће и у наредном периоду омогућити уредно снабдевање водом свих потрошача којима Београдски водовод испоручује воду, као и неометан рад система за одвођење отпадних вода“, наводе у овом предузећу.

Још једно поскупљење грејања?

Када је о грејању реч, ЈКП Београдске електране планира укупне приходе за 2023. годину у износу од 37,5 милијарди динара, што је за око 5,7 милијарди динара више у односу на процену реализације за 2022. годину, стоји у Програму пословања овог јавног комуналног предузећа за 2023. годину.

Прочитајте још:  "ПАТРИОТЕ": Двери и НАДА у загрљају са ПроГласом и Србијом против насиља!

„На бази постојећих цена енергената за 2023. годину планирано је повећање цена топлотне енергије за пет одсто од фебруара. Уколико у току 2023. године дође до повећања цена енергената, што је већ извесно, биће потребно извршити још једну корекцију цена топлотне енергије, применом методологије коју је донела Влада Србије, водећи рачуна о платежној способности становништва“, наводи се, између осталог, у Програму пословања ЈКП Београдске електране за 2023. годину.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *