Шешељ: Литијум је огромно богатство које припада читавом народу, а не тим људима који живе на тим имањима

2
шешељ, радикали

Војислав Шешељ (Фото: Скриншут)

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је данас да је одлука државе о обустављању пројекта експлоатације литијума у Јадру погрешна и да мора бити промењена.

„Александар Вучић је као председник владајуће странке имао утицај да се донесе одлука о забрани експлоатације литијума, али је то погрешна одлука и ако он и влада не промене ту одлуку изгубиће изборе, то је сигурно”, рекао је Шешељ за Танјуг.

Он је истакао да су становници Горњих Недељица продали куће и имања за велики новац, изнад њихове стварне вредности и да су се након тога појављивали на протестима против Рио Тинта, рачунајући да ће држава то да им врати.

„Литијум је огромно богатство које припада читавом народу, а не тим људима који живе на тим имањима. Они су обештећени много изнад цене и купили су земљу на другом месту. Демагошка је теза да нас ти људи хране, јер они производе за себе и своју породицу и мало тога за тржиште”, сматра лидер радикала.

Шешељ је истакао како је рудна рента од три одсто исувише ниска и заложио се за то да буде повећана на најмање 10 процената, а за неке руде и 20 одсто „Мора Србија да развија рударство и индустрију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Не можемо да дозволимо да кад треба каменолом да се отвори људи демонстрирају и блокирају га, а хоћемо путеве. Отпор тим стварима је споља инструментаилзован, јер у Србији има око 800 еколошких удружења, која примају новац из инсостранства”, рекао је Шешељ.

Он сматра да експлоатација литијума мора да се обавља по највишим еколошким стандардима и да не сме ни кап загађене воде да оде у Дрину. „Литијум нам треба више од хлеба, јер кад имамо довољно литијума имаћемо запослене људе и хлеба у изобиљу. Али не сме се извести ни грам литијума, него мора овде да буде употребљен за производњу електричних аутомобила и баретија за телефоне”, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Ево када ће проћи ванредно стање у Србији!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Шешељ: Литијум је огромно богатство које припада читавом народу, а не тим људима који живе на тим имањима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *